Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočani ekipni viceprvaci Hrvatske

U Medulinu održano Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu


U organizaciji Atletskog saveza Istre i Ak Medulin u Medulinu je održano Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu koje je okupilo šestotinjak trkača i trkačica iz cijele Hrvatske. Među njima je bila i 22-oje trkača i trkačica AK Zabok, što je rekordna brojka ovog kluba na državnoj smotri. Zabočki atletičari nastupali su u konkurencijama od mlađih kadeta do seniora.

Ekipa Zaboka u sastavu Nikola Špoljar, David Posavec i Marko Gorički osvojila je sjajno drugo mjesto s 30 bodova na stazi od 4 kilometra. Bolji od njih bio je zagrebački Agram s 14, a treće mjesto osvojio je Dinamo Zrinjevac s 43 boda. Pojedinačno Špoljar je bio šesti, Posavec deveti, a Gorički petnaesti. U konkurenciji seniora za Zabok su još nastupili i  Luka Špehar, Karlo Lešković, Dražen Matešić i Tihomir Jakopović.

Na istoj distanci seniorke Zaboka u sastavu: Petra Jakopović, Sandra Šamec, Željka Kaurić i Inga Sadaić zauzele su 9. mjesto sa 101 bodom. Jakopović je zauzela 26., Šamec 37., a Kaurić 38. mjesto. Prvakinje Hrvatske su trkačice Agrama, drugo mjesto osvojila je ekipa Dinamo Zrinjevac, a treće Sljeme.

Seniori su nastupili i na dionici 12 km gdje su zauzeli 10 . mjesto, a nastupila je ekipa u sastavu Marko Gorički, Luka Špehar, Dražen Elez i Mario Marijanović.

U mlađim dobnim kategorijama nastupile su tri ekipe Zaboka. Mlađe kadetkinje u sastavu Vita Horvat, Nika Fuček i Dora Šuper, su na stazi 1,5 km zauzele 16. mjesto, a mlađi kadeti u sastavu Matej Marković, Matej Ciglar i Jan Tuđa su zauzeli 12. mjesto (također na stazi 1,5 km).

Kadetkinje Zaboka  nastupile su i na dionici duljine 2 km, te su u sastavu Eva Gorički, Franka Mikac i Lena Borovčak  zauzele 12. mjesto.

U generalnom klupskom plasmanu AK Zabok je 10. među 30-tak klubova koji su nastupali na natjecanju.

Još članaka iz "Sport"

Facebook