Prethodni članak
Sljedeći članak

Na Sveticama održan "HEP" plivački miting

  • Jana Pavalić.jpg

    Jana Pavalić


U organizaciji PK Dubrava na 50 metarskom bazenu bazenskog kompleksa Svetice održan je "HEP" plivački miting, koji je okupio 430 plivača i plivačica iz Hrvatske, Slovenije, Austrije te Bosne i Hercegovine. Ovo natjecanje je uvršteno u kalendar FINA-e, te je kvalifikacijsko za Svjetsko prvenstvo. Boje PK  Olimp Zabok pod vodstvom trenera Ivice Androića branili : Jana Pavalić, Vanja Bartol, Emma Horvat, Hana Blažević, Petar Pavalić, Patrik Erceg, Leon Novak, Ivan Fučkar, Enio Horvat, Niki Horvat i Patrik Dinjar.

Olimpovci su se sa ovoga natjecanja vratili sa 12 medalja, 4 zlatne, 1 srebrnom i 7 brončanih te jednom normom za juniorsko prvenstvo Europe.

Nakon što je gotovo pola godine pauzirala zbog ozljede i operativnog zahvata, u velikom stilu natjecanjima se vratila Jana Pavalić. Ona je osvojila jednu zlatnu i tri brončane medalje uz isplivanu normu Prvenstvo Europe.

Emma Horvat osvojila je dvije zlatne i jednu brončanu medalju, Petar Pavalić po jednu zlatnu i srebrnu, a Patrik Erceg tri brončane medalje.

Uz osvojene medalje Olimpovci su isplavili i nekoliko osobnih rekorda. Idući izazov imaju već ovog vikenda na mitingu Sv. Viktorija u Rijeci.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook