Prethodni članak
Sljedeći članak

Na otvorenom prvenstvu Hrvatskog zagorja u skijanju nastupilo sedamdeset natjecatelja


Uz odličnu organizaciju Ski kluba Stars i Hrvatske udruge ljubitelja skijanja na Sljemenu je održano Otvoreno prvenstvo Hrvatskog zagorja u skijanju. Nastupilo je sedamdeset skijaša i skijašica. Oni su svoje vještine pokazali na dvije odlično osmišljene veleslalom trke koje postavio legendarni Ivica Kostelić. Uz to prihod kotizacija iznosio je 700 eura koji su uplaćeni u humanitarne svrhe.

U konkurenciji Baby sprint uvjerljivo je prvo mjesto osvojio Vigo Jurinčić s ukupnim vremenom 56.17. Drugi je bio Leon Kostelić, a treći Šime Glamuzina. Kod juniorki u zabočkom dvoboju Clea Hajdaš-Dončić osvojila je prvo mjesto, ispred Tare Turković. Uzbudljivo je bilo u konkurenciji juniora gdje je pobjedu odnio Karlo Srđjak, sa samo 47 stotinki prednosti ispred Martin Meštrovića, dok je treće mjesto pripalo Jakobu Podboju.

Zanimljivo je bilo i u seniorskim i veteranskim kategorijama. U konkurenciji seniora u jednoj su sekundi bili pobjednik Darko Maričić, drugoplasirani Adrijan Jakšić i trećeplasirani Tibor Turković. Vrlo slično je bilo i kod seniorki gdje je pobjedu odnijela Maja Sabol, druga je bila Ana Bedeniković, a treća Dora Domac-Gamilec.

Među veteranima najbolji je bio Patrik Nakata, drugo mjesto pripalo je Srećku Srdjaku, a treći je bio Dalibor Turković. I na kraju u kategoriji Master muškarci slavio je Petar Marjanović ispred Stjepana Popovića i Miroslava Glavača.

Čak tri medalje obogatit će vitrine obitelji Turković iz Zaboka. Tata Dalibor bio je brončani kod veterana, dok je njegov kćerka Tara bila srebrna kod juniorki, a sin Tibor brončani u konkurenciji seniora.

Još članaka iz "Sport"

Facebook