Prethodni članak
Sljedeći članak

Troje Olimpovaca donijelo petnaest odličja s državnog prvenstva

Rijeka je bila domaćin Prvenstva Hrvatske za dobne skupine od seniorske do mlađe juniorske kategorije


Na 25-metarskom bazenu sportskog kompleksa bazena Kantrida održano je Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine, od seniorske do mlađe juniorske kategorije. Pod stručnim vodstvom trenerice Lare Očić iz trening baze Termi Tuhelj na državno prvenstvo uputilo se sedmero natjecatelja, od toga tri plivačice i četiri plivača: Vanja Bartol, Emma Horvat, Hana Blažević, Vili Sivec, Petar Pavalić, Patrik Erceg i Leon Novak.

Kategorije su bile otvorene pa su nadareniji natjecatelji u jednoj utrci osvajali medalje u više kategorija. Plivačice i plivači Olimpa nastupali su u individualnim utrkama  ostvarili 19 finala i osvojili 15 medalja, odnosno 8 zlatnih, 6 srebrnih i 1 brončanu. Muška juniorska štafeta u sastavu Vili Sivec, Petar Pavalić, Patrik Erceg i Leon Novak osvojila je 3. mjesto i brončanu medalju u utrci 4x50m slobodno i odlično 5. mjesto u štafeti 4x100m slobodno. Osim medalja ostvarili su Olimpovci još niz dobrih plasmana u svojim kategorijama.

Najuspješniji su bili juniori Petar Pavalić i Vili Sivec koji su obojica osvojili po šest medalja, s time da je Petar osvojio pet zlata i jedno srebro, dok je Vili osvojio dva zlata i četiri srebra.
Petar Pavalić okitio se naslovom državnog seniorskog prvaka u kategoriji 200 leđno, gdje je plivao u vremenu 1:58,09, samim time je postao i državni prvak u mlađe seniorskoji i juniorskoj kategorijii. Na upola manjoj dionici, 100 leđno, Petar je bio srebrni u konkurenciji seniora, te zlatni kod mlađih seniora i junira. U toj je disciplini ostvario vrijeme 55,20. Na 400 metara plivao je u vremenu 4:32,73 što mu je donijelo četvrto mjesto, dok je na 100 slobodno plivao u vremenu 51,72 čime je ostvario nastup u B finalu, no taj je nastup otkazao.
Vili Sivec na je na 200 leptir plivao u vremenu 2:00,25 čime je osvojio srebra u seniorskoj i mlađe seniorskoj konkurenciji, dok je kod juniora postao državni prvak u toj disciplini. Identičan je uspjeh polučio na 100 leptir gdje je plivao u vremenu 53,981. Na 50 leptir bio je šesti kod seniora, peti kod mlađih seniora i četvrti kod juniora, dok je na 100 slobodno plivao u vremenu 52,34, ali je kao i Petar Pavalić otkazao nastup u B finalu.


Preostale tri medalje, po jednu svakog sjaja, za Olimp Zabok osvojio je Patrik Erceg. On je na 50 leptir postao mlađe juniorski državni prvak, a istovremeno je bio deveti  konkurenciji juniora, sedmi kod mlađih seniora i šesti kod junora u toj disciplini s vremenom 25,13. Na 50 slobodno Patrik je plivao u vremenu 23,58 i osvojio je srebro u mlađe juniorskoj konkurenciji, dok je na 100 leptir ostvario vrijeme 57,35 čime je osvojio broncu kod mlađih juniora.
Vanja Bartol ostvarila je tri plasmana među prvih deset kod mlađih juniorki i to na 100 mješovito, 100 slobodno i 100 leptir, dok su kadetkinja Emma Horvat i kadet Leon Novak ostvarili po dva plasmana među najboljih deset kod mlađih juniorki, odnosno mlađih juniora. Emma na 200 leptir i 100 leptir, a Leon na 100 slobodno i 400 mješovito.
Nastupila je još i Hana Blažević koja je stjecala dragocjeno iskustvo.


Još članaka iz "Sport"

Facebook