Prethodni članak
Sljedeći članak

Tri boda za prvu utakmicu u Bedekovčini

U 15. Kolu 3. NL centar Tondach na svom terenu u Bedekovčini ugostio HAŠK 1903


U 15. kolu 3. NL Centar Tondach je, konačno, na svom terenu nakon 14 odigranih gostovanja ugostio jedan klub treće ligaške karavane. U ovom slučaju to je bio HAŠK 1903 iz Zagreba. Iako su Bedekovčanci poznati kao gostoljubivi ljudi ovoga puta prema svom gostu nisu bili baš „pregostoljubivi“ isprativši ga put Zagreba sa tri lopte u mreži a oni upisali pobjedu koja ih je odvela na 12 bodova.

Sve je u Bedekovčini danas bilo svečano. Sam izlazak na teren igrača i sudaca uz špalir Bedekovčanskih mažoretkinja; tribine ispunjene do posljednjeg mjesta; prekrasne nove svlačionice kluba; i ono što je samo trebalo da upotpuni pravu feštu bila je pobjeda domaće momčadi.

Prije samog početka susreta minutom šutnje povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje iskazali su svi nazočni na stadionu.

Susret su puno bolje otvorili gosti koji već u 2. minuti imao je odličnu priliku ali Martinec brani da bi nekoliko minuta kasnije gosti za malo promašili još jednu priliku. U tim trenucima nogometaši Tondacha izgledali su malo izgubljeno, zbunjeno, kao da su se tražili – izgleda da je na sve to utjecala trema i mali strah nastupa na svom stadionu pred prepunim tribinama i navijačima koji nisu štedjeli grlo dajući svojim pulenima punu podršku. Srećom ta „potraga“ za dobrom igrom kratko je trajala i od 15. minute Tondach u potpunosti preuzima igru.

Zaista je bilo lijepo gledati akcije, želju, proigravanja i borbu za svaku loptu te se takova igra isplatila u 25. minuta kada je u šesnaestercu srušen Mlinarić a sudac Jerneić, odlično odradio svih 90 minuta , pokazao na jedanaesterac. Siguran realizator za vodstvo i  erupciju veselja na tribinama i terenu bio  je Frančina.

No, takova euforija skoro je bila kažnjena dvije minute kasnije – dobro je trener Čehulić upozoravao s klupe da ne slave previše i da se koncentriraju – gosti su izveli brzu tranziciju i u prilici se našao Kopić te u gužvi koja je nastala – tražili su jedanaesterac. Je li bio ili nije ? Sudac je rekao da nije onda samo mogu konstatirati – jedanaesterca nije bilo. Ova nepotrebna gužva bila je dobar signal domaćinu da i dalje nastavi ozbiljno kao od one 15. minute tako da su se prilike nizale pred vratima gostiju da bi ipak gosti preko Krajačića imali „zicer“ u 29. minuti koju Martinec čudesno brani.

Sve je nas svoje mjesto postavio Karlo Bobinec u 38. minuti kada je iskoristio odličan ubačaj s desne strane Ivana Bobinca poslavši loptu s prve stative u sam kut nemoćnog gostujućeg vratara.

Pritisak domaćina se nastavio sa željom da do kraja „dotuku“ svog protivnika i mirno odu na odmor a točku na i te želje stavio je Marko Mlinarić nakon ubacivanja Boseca i preskočene lopte od strane Frtalja pogodivši sam desni gornji kut nemoćnog gostujućeg vratara.

U drugom poluvremenu gledali smo istu sliku do posljednjih 20 minuta susreta kada se domaćin nepotrebno uvukao u krilo svog golmana te su gosti preuzeli inicijativu i stvorili nekoliko prilika koje su ostale neiskorištene.  Uz jedan naglasak najzreliju priliku u ovom djelu utakmice ipak su imali domaćini koji su u 80. minuti preko Mlinarića pogodili gredu već svladanog Alghamadia te je na semaforu ostalo zapisano Tondach 3. HAŠK 0.

Svoj slijedeći prvenstveni susret Tondach igra u subotu 25. studenog u 13,45 sati protiv Trešnjevke u Zagrebu.

Tondach – HAŠK 1903 3:0

Igralište NK Tondach. Gledatelja: 300. Sudac: Michael Jerneić ( Zabok ) 7. Pomoćnici: Nikola Bedeniković ( Zabok ), Mihael Horvat ( Dubrovčan ).

Strijelci: 1:0 Frančina – 25 – 11 m; 2:0 K. Bobinec 38; 3:0 Mlinarić 44.

Tondach: Martinec 7; Kralj 7; I. Bosec 7 ( 73. Bartolec 6,5 ); Mlinarić 7 ( 85. Fruk - ); Boronjek 7 ( 85. Horvat - ); Frtalj 7,5; Frančina 7; Kovjanić 7 ( 61. L. Jurina 6,5 ); D. Bosec ( 6,5 ( Zrnc 6,5 ); R. Jurina 7; k. Bobinec 7. Trener: Ilija Crnjak 7.

HAŠK 1903: Alghamadi 6; Baturina 6 ( 52. Sviben 6 ); Williams 6; Godić 6 ( 85. Klasan - ); Josić 5,5; Ereiz 5,5; Krajačić 6; Rihtar 5,5; Pavlović 5,5 ( Barukčić 5,5 ); Kopić 5,5 ( 66. Jurilj 6 ); Kulašević 5,5 ( 52. Kuprešak 6 ). Trener: Tadija Bekavac 6,5.

Igrač utakmice: Karlo Frtalj.

Još članaka iz "Sport"

Facebook