Prethodni članak
Sljedeći članak

Jesenski prvak Klanjec slavio i u Donjoj Stubici


Na vrlo teškom, blatnjavom travnjaku u Donjoj Stubici Stubica je poražena od Klanjca (1:2) u posljednjem trinaestom kolu jesenskog dijela prvenstva I. ŽNL KZŽ. Travnjak je diktirao igru, malo je tu bilo pravog nogometa.

Puno bolje su otvorili gosti. Prvu veliku šansu imaju u 9. minuti kada Dlesk oštro puca, a lopta se od bloka odbija u gredu, a nakon toga i u korner. Nakon tog kornera prijeti Petrović, ali puca pokraj gola. U 15. minuti u dobroj je poziciji Dlesk, ali puca preko gola. U 20. minuti gosti su poveli. Brlek je napravio pravi dar-mar po desnoj strani i ubacio za Dleska kojem nije bilo teško pogoditi praznu mrežu za 0:1. U 26. minuti zatresla se mreža Klanjca. Učinio je to Matuša, ali pogodak je poništen jer je netko od domaćih igrača u kaznenom prostoru srušio Dleska.

U 35. minuti kombiniraju braća Pavlinić, a Karlo loše zahvaća loptu i puca ravno u Volodera. Četiri minute kasnije prijeti i njegov brat Filip, ali puca pokraj gola iz dobre pozicije. Prvu pravu prijetnju domaći imaju u 43. minuti kada Kelava odlično centrira iz slobodnjaka s desne strane, a Matuša puca glavom pokraj gola. Još je bolju priliku imao Korman u 45. minuti, ali Žigmana i goste spasila je vratnica.

Domaći su nešto bolje ušli u nastavak. U 54. minuti su i izjednačili. Kelava je još jednom odlično izveo slobodni udarac s desne strane, Barlović je glavom prebacio na drugu stativu gdje se našao Markuš i postigao pogodak za 1:1. Dvije minute kasnije Štih pokušava iz prve, ali puca pokraj gola. U 64. minuti Bogović je dugom loptom pronašao Brleka koji kreće sam prema golu, ali pogodak sprječava kapetan Matuša. Filip Pavlinić ponovno prijeti u 76. minuti nakon solo-prodora, no puca ravno u Volodera. Rješenje utakmice stiglo je u 84. minuti. Na desnoj strani dvostruki dupli pas izmijenili su Leš i Brlek, a Leš je silovitim udarcem spremio loptu u mrežu za konačnih 1:2. Do kraja utakmice domaći su dva puta prijetili iz slobodnjaka preko Rašića (87.) i Kormana (90.+2), ali bez pravog učinka, pa bodovi zasluženo putuju u Klanjec. Tako će Klanjčani prezimiti na prvom mjestu s devet bodova prednosti (34 boda) ispred Inkopa, dok će Stubica na odmor s petog mjesta (17 bodova).

STUBICA - KLANJEC 1:2 (0:1)

DONJA STUBICA: igralište Stubice, GLEDATELJA: 100, SUCI: Meglić, Makar i Lukec.

STRIJELCI: 0:1 Dlesk 20', 1:1 Markuš 56', 1:2 Leš 86'.

STUBICA: Voloder, Barlović (60' Kimura), Matuša, Švaljek, Benko (73' Grden), Rašić, Kelava, Đurinec, Landripet, Markuš (67' Čekolj), Korman. TRENER: Zlatko Koletić

KLANJEC: Žigman, Leš, Sušec (60' Trbušić), Bogović, Štih, Petrović, Topolovec (72' F. Petrišić), K. Pavlinić, Brlek, F. Pavlinić, Dlesk. TRENER: Danijel Tomašković

IZJAVE TRENERA:

Zlatko Koletić, Stubica: "Čestitam Klanjcu na pobjedi. Je li zaslužena o tom, potom. Ušli smo odlično u utakmicu, a teško se vratiti nakon pogotka iz čistog zaleđa i poništenog pogotka. I bolje momčadi bi se teško vratili psihički iz toga. Neriješeno bi bilo realan ishod".

Danijel Tomašković: "Utakmica se odigrala na teškom travnjaku i bila je više rovovska, nego tehnička. Izgurali smo nekako na "mišiće", pa moramo biti sretni i zadovoljni".

Još članaka iz "Sport"

Facebook