Prethodni članak
Sljedeći članak

Škola nogometa Zabok krenula s radom


Novoosnovana udruga „Škola nogometa Zabok“ pod vodstvom Mate Fie krenula je s radom i to krupnim koracima. Podsjetim početkom studenog predsejdnici triju zabočkih nogometnih klubova Tihomir Vančina (Mladost Zabok), Mario Videk (Rudar DZ) i Robert Lončar (Đalski) dogovorili su se da će udružiti ljudstvo i resurse u jedinstvenu nogometnu školu. Na taj će se način dobiti koncentracija kvalitete, a istovremeno će na raspolaganju imati više terena, što je neophodno za kvalitetan rad. Za predsjednika udruge izabran je Mate Fio, koji bi uskoro trebao postati profesionalac. Škola nogometa Zabok ima potporu Grada Zaboka, što je iznimno važno za ovaj projekt.

Samim osnivanjem udruge uvjeti su se znatno poboljšali, a kad se završi radovi u SRC Zaseka, Škola nogometa imat će fantastične uvjete za rad i napredak.

Mate Fio otkrio nam je da su u visokoj fazi pregovori s tri vrlo kvalitetna trenera iz zagorskog bazena, koji iza sebe imaju odlične rezultate. Škola nogometa će na raspolaganju imati dvanaest vrlo kvalitetnih i licenciranih trenera, a uskoro se kreće i s individualnim radom. Isto tako u planu je što prije ustrojiti i vratarsku akademiju. Uskoro će ova nogometna škola imati ponajbolje uvjete u regiji. Nadareni dječaci i mladići neće imati potrebu svoju priliku za napredak tražiti u klubovima izvan Zaboka, sve što trebaju imat će u Zaboku. Ako netko znatno preraste sredinu klub će biti taj koji će pomoći da taj odlazak bude kvalitetan. Svježi primjeri su odlazak Nike Tišljarića u Lokomotivu i Gabrijela Šivalca u Slaven Belupo. Obojica su izdanci zabočke nogometne škole, prerasli su svoju sredinu, a u novim sredinama igraju važne uloge.

Fio ističe i sve bolje rezultate, posebno juniora Mladosti koji su prvi u III. NL-centar, kao i mlađi pionir u II. NL-centar, dok su kadeti treći u III. NL-centar.

Još članaka iz "Sport"

Facebook