Prethodni članak
Sljedeći članak

Gaj Mače osmi na kraju polusezone

Komentar polusezone NK Gaj Mače u III. NL-centar


Nogometaši Gaj iza sebe imaju jednu solidnu polusezonu u III. NL-centar. Nakon šesnaest odigranih utakmica nogometaši iz Mača osvojili su 23 boda, uz omjer od 7 pobjeda, 2 remija i 7 poraza i gol-razliku 28:28, što im je donijelo osmo mjesto. Gaj je zbog loših vremenskih uvjeta odgodio domaću utakmicu 17. kola protiv Vrapča, ali i da je i tu uknjužio sva tri boda pomak na tablici ne bi ostvario jer sedmoplasirana Segesta bježi pet bodova.

Početak je bio loš. Nakon osam odigranih kola Gaj je na kontu imao samo sedam bodova. Zanimljivo je da je u tom periodu uspio upisati pobjede protiv jesenskog prvaka Karlovca 1919 i Lučkog, dok je protiv Ravnica kod kuće osvojio samo bod. Nakon dva uzastopna poraza protiv Maksimira i Samobora, Gaj se u 9. kolu napokon probudio. U naredna tri kola osvojio je devet bodova uz gol razliku 11:1. Padali su redom Ponikve i Dinamo OO u gostima i Trešnjevka kod kuće. Očekivalo se da bi se serija mogla nastaviti i u Petrinji, no tu je Gaj izvukao samo bod. Slijedila je uvjerljiva pobjeda protiv HAŠK-a, Gaj je do 13. kola držao šestu poziciju, ali onda je malo pokvario dojam u zadnja tri kola gdje su pretrpljeni gostujući porazi od Lukavca i Save Strmec, dok je između tih poraza kod kuće savladan Kurilovec. Da nije bilo tih poraza ocjena bi bila vrlo dobar, ovako ju moramo smanjiti u dobar.

Prva violina u momčadi Marijana Glavice bio je Svakako Tomislav Haramustek koji je s osam golova i najbolji strijelac Gaja u ovoj poluszeoni. Najvećim pojačanjem pokazao se Luka Radić koji je nekoliko utakmica startao s klupe, ali na kraju je ipak uspio postići sedam golova. Ovaj dvojac je postigao 15 od 28 golova Gaja. Ostatak momčadi bio je uglavnom na dobrom nivou, možda smo malo više očekivali od Tomislava Mazalovića. Svakako veseli činjenica što prilika sve više dobiva Lovro Bobek, izdanak domaće nogometne škole, iz koje je već prošle sezone šansu počeo koristiti vratar Kristijan Strahonja.

Problema oko opstanka ne bi smjelo biti, nadamo se da nas na proljeće u Maču čekaju mnoge dobre utakmice poput onih protiv Karlovca i Lučkog.

Luka Radić

Rezultati Gaja u jesenskom dijelu prvenstva

 1. kolo: Vrbovec – GAJ MAČE  5:2 (Haramustek, Kiš)
 2. kolo: GAJ MAČE – Lučko 1:0 (Mazalović)
 3. kolo: Segesta – GAJ MAČE 3:0
 4. kolo: GAJ MAČE – Karlovac 1919 2:1 (Haramustek, Šaban)
 5. kolo: Bistra – GAJ MAČE 3:1 (Gregurić)
 6. kolo: GAJ MAČE – Ravnice 1:1 (Radić)
 7. kolo: Maksimir – GAJ MAČE 3:1 (Cvrtila)
 8. kolo: GAJ MAČE – Samobor 1:3 (Brlečić)
 9. kolo: Ponikve – GAJ MAČE 0:5 (Haramustek 2, Postonjski, Cvrtila, Radić)
 10. kolo: Dinamo OO – GAJ MAČE 0:4 (Radić 2, Postonjski, Haramustek)
 11. kolo: GAJ MAČE – Trešnjevka 2:1 (Cvrtila, Radić)
 12. kolo: Mladost P – GAJ MAČE 1:1 (Haramustek)
 13. kolo: GAJ MAČE – HAŠK 1903 3:0 (Gregurić, Šaban, Haramustek)
 14. kolo: Lukavec – GAJ MAČE 2:1 (Haramustek)
 15. kolo: GAJ MAČE – Kurilovec 2:1 (Vukadin, Radić)
 16. kolo: Sava Strmec – GAJ MAČE 4:1 (Radić)

Tomislav Haramustek

Još članaka iz "Sport"

Facebook