Prethodni članak
Sljedeći članak

Od 8:30h Hrvatska i Srbija u vaterpolskom El Clasicu na Olimpijskim igrama

Pobjedom protiv Srbije, Barakude bi osigurale ulazak u četvrtfinale


Od 8:30 po hrvatskom vremenu, u 4. kolu olimpijskog vaterpolo turnira u Tokiju, sastaju se stari rivali i znanci, Hrvatska i Srbija, uz prijenos uživo na Drugom programu Hrvatske televizije.

- Nismo sa Srbima igrali već dvije godine, od finala Svjetske lige 2019. u Beogradu i morat ćemo se malo podsjetiti, makar u biti je to ista momčad na okupu od 2016. Zamjena je samo sada Rašović umjesto Ćuka. Njeguju svoj stil s dvojicom ljevaka razornog šuta, Mandićem i Filipovićem, s Prlainovićem koji je mozak momčadi, odlični braniči, dobar centar. Makar mislim da mi imamo kvalitetu igrati protiv bilo koga, ako igramo kao protiv Crne Gore, a posebno obranu. Mislim da je to naša prednost. Srbi igraju vaterpolo sličniji našem što se tiče pozicijske obrane i napada, ali svaka je utakmica specifična. Sad, jel’ nam više odgovaraju? Mislim da mi imamo odličan miks u našoj momčadi. Imamo brze i pokretne igrače, ali i sjajne centre, braniče. Možemo svima odgovoriti - rekao je uoči ovog ogleda hrvatski reprezentativac Ante Vukićević za Sportske novosti.

Inače, ova utakmica u skupini još uvijek nije direktna borba za medalju, nego tek za ulazak ili osiguravanje ulaska u četvrtfinale.

Još članaka iz "Sport"

Facebook