Prethodni članak
Sljedeći članak

Četrnaest medalja za plivački klub Olimp Zabok; sedam zlata Jane Pavalić

Jana je apsolutna pokorila "kraljevsku" sprintersku disciplinu 50 slobodno gdje je uzela četiri zlata: seniorsko, mlađe seniorsko, juniorsko i mlađe juniorsko


Drugi natjecateljski dan Prvenstva Hrvatske i Prvenstva Hrvatske za dobne skupine  u plivanju koje se održava na 50-metarskom bazenu SC Svetice u Zagrebu prošao je fantastično za PK Olimp Zabok. Olimpovci su osvojili 14 medalja, od čega čak 10 zlatnog, te po 2 srebrnog i brončanog sjaja. U glavnoj ulozi naravno bila je Jana Pavalić koja je osvojila sedam zlatnih i jednu srebrnu medalju. No sjajni su bili i njen brat Petar i Vili Sivec. Petar Pavalić uzeo je 2 zlata i srebro na 200 leđno, a Vili Sivecu zlato i 2 bronce na 200 leptir.

Berbu medalju započela je Jana Pavalić na 50 slobodno. Jana je apsolutna pokorila "kraljevsku" sprintersku disciplinu 50 slobodno gdje je uzela četiri zlata: seniorsko, mlađe seniorsko, juniorsko i mlađe juniorsko. Plivala je u vremenu 25.40, što je samo 12 stotinki sporije od njenog apsolutnog hrvatskog rekorda  (25.28). O njenoj nadmoći u toj disciplini najbolje govori činjenica da je drugoplasiranu Leu Gerard (Mladost) ostavila za sekunudu i 10 stotinki, a trećeplasirau Miu Hren (Zagrebački ZPK) za sekundu i 62 stotnike. Na 50 slobodno nastupila je za Oilmp i Vanja Bartol koja je osvojila 11. mjestu u konkurenciji mlađih juniorki s rezultatom 28.93.

U istoj disciplini još uvijek mlađi junior, Patrik Erceg, osvojio je 13. mjesto u konkurenciji seniora s rezultatom 24.81, što mu je istovremeno donijelo 12. mjesto kod mlađih seniora, 10. kod juniora i visoko peto mjesto kod mlađih juniora, gdje ga je samo šest stotinki dijelilo od medalje.

Na 200 leđno zablistao je Petar Pavalić. On je postao prvak Hrvatske u toj disciplini u konkurenciji juniora i mlađih seniora, dok je kod seniora osvojio srebrnu medalju. Petar je plivao u vremenu 2:06.24, a u seniorskom finalu od njega je bio bolji samo iskusni 29-godišnji Marko Krce-Rabar (Trešnjevka) koji je plivao u vremenu 2:04,35.

Novu berbu medalja Jana Pavalić napravila je na 100 leptir. Tu je uzela tri zlata u konkurenciji mlađih seniorki, juniorki i mlađih juniorik, dok je u seniorskoj konkurenciji bila srebrna. Jana je plivala u vremenu 1:01.44, a u seniorskom finalu bolja je od nje bila 25-godišnja BiH reprezentativka Amina Kajtaz (Mladost) koja je plivala finale u vremenu 1:0.11. Za one starije prijatelje sporta informacija da je Amina kćerka nekog legendarnog desnog krila Veleža Sejada Kajtaza, koji je činio odličan tandem sa Semirom Tuceom 80-ih godina na prvoligaškim travnjacima bivše države.

Odličan je na 100 leptir bio i Vili Sivec. Vili je u toj disciplini postao prvak Hrvatske u konkurenciji juniora, dok je kod mlađih seniora i seniora osvojio brončana medalja. Zanimljivo je da je Vili i u ovoj disciplini podijelio treće mjesto kod seniora i mlađih seniora, nakon što je u finalu plivao 55.22, baš kao i Robret Vukičević (Šibenik). Prvak Hrvatske u toj disciplini postao je Michal Brassard (Jug) koji je plivao u vremenu 54.70, a vicpervak Luka Kmetić (Mladost) s vremenom 55.06.

Još članaka iz "Sport"

Facebook