Prethodni članak
Sljedeći članak

Danas je ispisana olimpijska povijest: Hrvatskoj zlato i srebro!

Olimpijske igre, finale:
Mektić/Pavić - Čilić/Dodig 6-4, 3-6, 10-6


Hrvatski tenis ostvario je prvo zlato i srebro u povijesti na Olimpijskim igrama, i to u istom turniru. Nikola Mektić i Mate Pavić pobijedili su Marina Čilića i Ivana Dodiga.

‘Ako osvojimo olimpijsko zlato, možemo u mirovinu.’
Tako su, prije tri tjedna, onda kada su osvojili Wimbledon, zborili Nikola Mektić i Mate Pavić. Danas, pretposljednjeg dana srpnja, učinili su baš to. Osvojili su olimpijsko zlato. Mate i Nikola novi su olimpijski pobjednici. I ne, dečki, nemojte još u mirovinu... Dobro vam ide.
U svehrvatskom finalu, što olimpijski tenis u parovima nije doživio 113 godina, a danas jest tek treći put uopće, zagrebačko-splitski tandem urušio je olimpijski san Marinu Čiliću i Ivanu Dodigu. Nama sa strane bilo je svejedno, njima na terenu sigurno nije. Ali, slika, scena, s četiri Hrvata priča je za sva vremena našeg sporta... Zlato i srebro za Hrvatsku.
Mektić i Pavić u finale su ušli bez izgubljenog servisa na cijelom turniru, s 14 pobjeda zaredom, jasno, s aurom favorita. Prijetili su na svakom servisu kumova u prvom setu, dok se Čilić i Dodig nisu razigrali u drugom i prvi put napravili break Mektiću i Paviću koji je na break-loptu zakucao smeš u mrežu s osnovne linije.
O zlatu je odlučivao tie-break...
A odlučio uraganski start Mektića i Pavića s 5-0. Međugorci nisu bacili ručnik, stigli su na 6-8 dok Pavić nije odigrao briljantan inside out forehand, vrijedan servisa za zlatnu medalju. Koji trenutak kasnije i konačne proslave. S druge strane ni tragu nezadovoljstva, Čiliću je već na mreži pobjegao osmijeh...
I da, svi igraju parove, a Hrvati, evo, pobjeđuju.
Olimpijske igre, finale:
Mektić/Pavić - Čilić/Dodig 6-4, 3-6, 10-6
Preneseno s 24 sata

Još članaka iz "Sport"

Facebook