Prethodni članak
Sljedeći članak

KI AIKIDO seminar u organizaciji u Oroslavju od 30. rujna do 2. listopada

Po prvi put u Krapinsko-zagorskoj županiji gostovat će Ki Aikido majstor, Shihan 9. Dan Ki No Kenkyukai, Bruno Maule


Trodnevni KI AIKIDO seminar u organizaciji AIKIDO kluba „PUT“, održat će se u Oroslavju od 30. rujna do 2. listopada 2022. godine, u sportskoj dvorani OŠ Oroslavje.

Po prvi put u Krapinsko-zagorskoj županiji gostovat će Ki Aikido majstor, Shihan 9. Dan Ki No Kenkyukai, Bruno Maule iz Italije, koji će prezentirati ovu japansku nenasilnu borilačku vještinu, uz instruktore iz Hrvatske i Europe.

Na seminaru će biti demonstrirane tehnike samostalnog vježbanja te vježbanja u paru, napredne tehnike disanja, padova i istezanja, a prikazat će se i tehnike sa drvenim nožem, štapom i mačem.

Aikido majstori održat će predavanja koja će obuhvaćati razmjenu znanja različitih filozofija i stilova ove vještine, kao i mnogobrojne načine korištenja ki aikido tehnika u svakodnevnom životu.

Samo vježbanje ne zahtijeva posebnu fizičku spremnost, pa je aikido namijenjen gotovo svima, bez obzira na dob i spol. Nije potrebna snaga mišića već snaga uma i opuštenog tijela. Vježbanjem se razvijaju koordinacija, opuštenost, snaga, brzina, fleksibilnost i pravodobna reakcija.

Iako je ki aikido borilačka vještina, praktičnom primjenom tehnika uči se promovirati mirno rješavanje sukoba u svakodnevnim situacijama. Stoga se pozivaju zainteresirani na sudjelovanje u zajedničkom vježbanju i stjecanju novih znanja, a dobrodošli su i svi koji bi htjeli vidjeti iz prve ruke o kakvoj je vještini riječ.

Svečano otvaranje seminara je u petak, 30. rujna s početkom u 18:00 sati. Predviđeno trajanje je do 20:00 sati.

U subotu nas očekuje intenzivno vježbanje, učenje i opuštanje u terminima od 10:00 do 13:00 sati, a u kasno popodnevnim satima od 17:00 do 20:00 sati. Nedjelja je rezervirana za finalna predavanja u vremenu od 10:00 do 12:00 sati. Svi detalji i informacije mogu se pronaći i na Facebook stranici Aikido kluba „Put“.

Još članaka iz "Sport"

Facebook