Prethodni članak
Sljedeći članak

Konačno, održan je Prvi zabočki brzopleti šahovski turnir


Turnir za šahovske rekreativce i ljubitelje šaha na rasporedu je bio u nedjelju 25. rujna, u Krčmi Polanović u Zaboku.

Nastupila su devetorica igrača, a pobjedu je odnio Božidar Orešić iz Stubičkih Toplica. Drugo mjesto osvojio je Krunoslav Dobričević iz Zaboka, a treće Mihael Brezak, također iz Zaboka.

Sudjelovali su još:

Ivan Bubnjar (Bedekovčina)

Tomislav Kralj (Vižovlje)

Antun Lež (Oroslavje)

Dorian Licht (Zabok)

Janko Prošić (Zagreb) i

Nikola Šeb (Zabok).

Naravno da nije prošlo bez pravih šahovskih uzbuđenja... Naime, u završnici Turnira, u posljednjoj partiji posljednjeg kola, do samog kraja odvijala se epska bitka, izravno za prvo mjesto. U teškoj i dinamičnoj partiji bolju koncentraciju zadržao je Božidar Orešić i tako dostigao isti broj bodova kao dotada vodeći Krunoslav Dobričević. S obzirom na bolji međusobni skor – 1. ZBŠT pripao je Orešiću. 

Turnir je organiziran uz potporu ŠK Polet iz Zaboka, iz kojeg dolazi i službeni sudac Dario Tretinjak, a organizirala ga je neformalna skupina ljubitelja šaha iz Zaboka – Agata Šutina, Krunoslav Dobričević i Hrvoje Bučar.

Organizatori iskazuju iznimnu zahvalnost g. Hrvoju Nikoli Frgecu, voditelju Krčme Polanović – bez čijeg zalaganja i pomoći Turnir ne bi bilo moguće ostvariti.

Organizator zahvaljuje svim sudionicima – pa i onima koji nisu ušli u konkurenciju jer je lista natjecatelja već bila popunjena. Dakle, već ima interesa za nastup na sljedećem Turniru, što znači da uskoro počinju i pripreme za Drugi zabočki brzopleti turnir!

Još članaka iz "Sport"

Facebook