Prethodni članak
Sljedeći članak

Cibona rutinski odradila posao u Zaboku

Cibona je protiv Zaboka slavila s 29 koševa razlike


Cibona je rutinski odradila posao protiv oslabljenog Zaboka i na kraju zasluženo visoko slavila s 29 koševa razlike (53:82). U početku utakmicu nadahnut je bio kapetan gostiju, Roko Prkačin, koji je ubacio šest koševa za prvo ozbiljnije vodstvo gostiju (2:10). Zagrepčani su uz atraktivan napad igrali vrlo agresivnu obranu i Zabok jednostavno nije imao rješenja u napadu. Prva četvrtina završena je rezultatom 9:20.

Ništa bitno drugačija nije bila ni druga četvrtina. U 13. minuti nakon dvije vezane trice Igora Marića Cibona je već odmaknula na +17 (11:28). Nakon trice Radovčića u 17. minuti već je +22 (16:38), no u samoj završnici druge četvrtine istaknuo se s druge strane Petar Marić koji je povezao šest koševa i na "veliki odmor" otišlo se rezultatom 24:42.
Gosti iz Zagreba nisu dozvoljavali nikakvo iznenađenje ni u nastavku u rutinski su utakmicu priveli kraju. Posebno se u drugom dijelu utakmice u njihovim redovima istaknuo Krešimir Radovčić, dok je kod domaćina bolji od ostalih u nastavku bio Patrik Jambrović.

Za double-double učinkom od 16 koševa, 11 skokova i 7 asistencija Roko Prkačin bio je prvo ime utakmice, Krešimir Radovčić pridružio je 15, a Igor Marić 13 koševa uz 7 skokova. Kod domaćina Patrik Jambrović zabio je 16 koševa uz 6 skokova, Mladen Primorac 11 uz 6 skokova, a Petar Marić zaustavio se na 10 koševa.

Još članaka iz "Sport"

Facebook