Prethodni članak
Sljedeći članak

Alida Jerković i Damir Baković pobjednici prvog memorijala ''Tomislav Benčić''

U Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku održan 1.Memorijalni međunarodni turnir u crossmintonu ''Tomislav Benčić''


U Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku Crossminton club Zabok organizirao je međunarodni memorijalni turnir u crossmintonu pod nazivom „1st Memorial International Tournament Tomislav Benčić“ u spomen na prerano preminulog osnivača, predsjednika, trenera i igrača Crossminton cluba Zabok. Ovo je ujedno i četvrti međunarodni turnir u crossmintonu koji se boduje sa 250 bodova na svjetskoj rang ljestvici u crossmintonu, a okupio je 41 natjecatelja i natjecateljicu s licencom međunarodne organizacije u crossmintonu – ICO International Crossminton Organization.

Uz hrvatske igračice i igrače crossmintona, nastupili su i igračice i igrači iz Slovenije, Srbije, Mađarske i Švedske koji su se natjecali u 10 pojedinačnih kategorija i dvije kategorije parova. Turnir je održan pod pokroviteljstvom Grada Zaboka, International Crossminton Organization i Speedminton-a. Otvorio ga je predsjednik Gradskog vijeća Grada Zaboka Dragutin Črnjević – Čiko, a zatvorio predsjednik ICO International Crossminton Organization Matjaž Šušteršič.

Zapažene uspjehe postigli su natjecatelji jedinog zagorskog kluba Zabok. Klub organizator i domaćin nastupio je s 12 igrača, te je bogatiji za zlato Luke Leža u kategoriji djece do 12 godina, srebro Željke Benčić u kategoriji žena iznad 40 godina, te tri brončane medalje koje su osvojili Brankica Vinković u kategoriji žena iznad 50 godina, Tomislav Šimag u kategoriji muški iznad 40 godina i Adrian Benčić u kategoriji dečki do 16 godina. Osim pojedinačnih kategorija, Tomislav Šimag sa Damirom Bakovićem iz Speed Sharks Opatija u Open parovima podijelio je treće mjesto sa slovenskim igračicama Bervar i Župevc. Odličan je bio i uspjeh zagrebačkog Crossminton cluba Zagreb, koji je iz Zaboka odnio tri zlata, dva srebra i broncu u pojedinačnim kategorijama, te broncu u mješovitim parovima.

U najjačim kategorijama, Open za žene i muške zlatne medalje su pobjedama nad svim protivnicima osvojili Alida Jerković iz Srbije i Riječanin Damir Baković.

Crossminton club Zabok zahvaljuje svima koji su sudjelovali na ovom međunarodnom turniru koji je organiziran u spomen na Tomislava Benčića, predsjednika, trenera i igrača kluba kojeg su svi igrača turnira osobno poznavali te na ovaj način odali počast Tomislavu osobno kao i podršku klubu za nastavak rada.

Poredak turnira:

Djeca do 12 godina: 1.Luka Lež HRV, 2.Elena Hanžek HRV i 3.Patrik Šimag HRV

Dečki do 16 godina: 1.Mark Šušteršič SLO, 2.Uroš Lukač SRB i 3.Adrian Benčić CRO

Djevojke do 18 godina: 1.Tija Bervar SLO, 2.Eva Župevc SLO i 3.Katarina Blažev SRB

Open žene: 1.Alida Jerković SRB, 2.Nejka Čater SLO i 3.Ema Stella Novak SLO

Open muški: 1.Damir Baković HRV, 2.Boris Jerković SRB i 3.Žak Kolenc SLO

Žene iznad 40 godina: 1.Daniela Zdeličan HRV, 2.Željka Benčić HRV i Gabriella Tóth HUN

Muški iznad 40 godina: 1.Matjaž Šušteršič SLO, 2.Andrej Šušteršič SLO i 3.Tomislav Šimag HRV

Žene iznad 50 godina: 1.Gordana Ivković HRV, 2.Jadranka Vilipić HRV i 3.Brankica Vinković HRV

Muški iznad 50 godina: 1.Fredrik Quistbergh SWE, 2.Mitja Kolenc SLO i 3.Miloš Novak SLO

Muški iznad 60 godina: 1.Nebojša Aleksić HRV, 2.Slavko Križanić HRV i 3.Darko Vilipić HRV

Mješoviti parovi: 1.B. Jerković/A. Jerković SRB, 2.U. Lukač/K. Blažev SRB i 3.S. Križanić/G.Ivković HRV i F. Quistbergh SWE/D. Zdeličan HRV

Open parovi: M. Šušteršič/A. Šušteršič SLO, 2.M. Kolenc/Ž. Kolenc SLO i 3.T. Bervar/E. Župevc SLO i D. Baković/T. Šimag HRV

Još članaka iz "Sport"

Facebook