Prethodni članak
Sljedeći članak

Uvjerljivo slavlje Stubice protiv uspavanog prvaka

Derbi utakmica 25. kola I. ŽNL KZŽ


Derbi lige i 25. kola I. ŽNL KZŽ između Klanjca i Stubice završio je zasluženom pobjedom gostiju od 3:0. Stubica je bila rastrčanija, agresivnija i s više želje za pobjedom, što im je na kraju i donijelo tri boda protiv u ovoj utakmici uspavanog domaćina koji je odavno osigurao naslov prvaka, a dva kola prije kraja ima velikih 18 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Stubicu.

Prvi su prijetili domaći u 5. minuti. Nakon pogreške Silve Dlesk daje upotrebljivu loptu za Brleka čiji udarac na putu prema golu u polje izbacuje Vlahović. U 12. minuti gosti vode. Domaća obrana odbija loptu do Kormana koji s ruba šesnaesterca preciznom dijagonalom pogađa za 0:1. Onda se igrala uspavanka sve do 31. minute kada je Muniz dobro ubacio s lijeve strane za Markuša, no njegov udarac glavom bio je preslab da iznenadi Humskog.

Dvije minute kasnije na drugoj strani Karlo Pavlinić iz dobre pozicije puca ravno u gostujućeg vratara Spudića koji se posebno istaknuo u 35. minuti kada je sjajno obranio opasan udarac Dleska iz slobodnog udarca s 25 metara udaljenosti. Pokušao je u samoj završnici prvog dijela za domaće i Štih, no njegov udarac odbio je gostujući blok.

Pitanje pobjednika praktički je bilo riješeno u 48. minuti. Domaći vratar Humski neshvatljivo je dao loptu u noge Gajskom kojem nije bilo teško pogoditi praznu mrežu za 0:2. Minutu kasnije na drugoj strani Karlo Pavlinić ponovno puca u Spudića. U 51. minuti za goste pokušava Pešec no Humski je spreman na njegov udarac. Najbolju priliku za smanjenje vodstva domaći imaju u 53. minuti kada nakon ubačaja Dleska s lijeve strane prijete prvo Brlek, a potom i Biruš, no mreža gostiju nije se zatresla. Osam minuta kasnije prijeti Dlesk, ali puca loše pokraj gola. U 70. minuti Markušu „zicer“ priprema Pešec, no ovaj s pet metara udaljenosti puca preko gola.

Za domaće u 73. minuti pokušava i Zanoški, no blok Stubice rješava i tu opasnost. I onda u 73. minuti Čekolj odlično ubacuje s lijeve strane, a Brazilac Muniz prekrasno glavom zabija za konačnih 0:3. Dobru šansu za domaće imao je Brlek u 86. minuti no spetljao se na pet metara od gola Stubice poslije odličnog ubačaja Filipa Pavlinića. Gostima sve čestitke na zasluženoj pobjedi, no čestitke i domaćima na sjajnoj sezoni u kojoj im je ovo tek drugi poraz.

KLANJEC – STUBICA 0:3 (0:1)

KLANJEC: igralište NK Klanjec, GLEDATELJA: 100, SUCI: Fotivec, Sumpor i Horvat.

STRIJELCI: 0:1 Korman 12', 0:2 Gajski 48', 0:3 Muniz 75'.

KLANJEC: Humski, Leš, Šinko, Bogović, Štih, Petrović (19' Zrnc), Biruš, K. Pavlinić (82' Trbuha), Brlek, F. Pavlinić, Dlesk (76' Sušec). TRENER: Danijel Tomašković

STUBICA: Spudić, Švaljek, Matuša, Čekolj, Vlahović, Rašić, Gajski, Silva (78' Barlović), Markuš, Muniz, Korman (43' Pešec). TRENER: Zlako Koletić

IZJAVE TRENERA

Danijel Tomašković, Klanjec:“Čestitam momčadi Stubice na zasluženoj pobjedi. Vidjela se jedna njihova velika želja za pobjedom, u čemu su i uspjeli. Mi nismo bili pravi, imali smo nekih problema s virozom. Imali smo nešto lošije izdanje i Stubica je to iskoristila“.

Zlatko Koletić, Stubica:“Prije svega bi čestitao momčadi Klanjca na osvojenom naslovu prvaka. Pokazali su najviše u prvenstvu i mogu biti ponosni na to. Mislim da Stubica pokazuje odlične igre, među najboljima u ligi, no nažalost nismo uspjeli u naumu da se borimo za prvo mjesto. Na kraju smo pokazali da smo zasluženo prvi vrhu i nadam se da ćemo ostati na drugoj poziciji. Igrali smo čvrsto, angažirano  i zrelo, nismo srljali i zasluženo smo uzeli sva tri boda“.

Još članaka iz "Sport"

Facebook