Prethodni članak
Sljedeći članak

Predstavljena mobilna aplikacija Gastro Zagorje

U Majsecovom mlinu u Donjoj Stubici danas je predstavljena mobilna aplikacija Gastro Zagorje. Radi se o aplikaciji dostupnoj putem pametnih telefona i tablet uređaja


U Majsecovom mlinu u Donjoj Stubici danas je predstavljena mobilna aplikacija Gastro Zagorje. Radi se o aplikaciji dostupnoj putem pametnih telefona i tablet uređaja. Ona omogućava korisnicima mobilnih uređaja koji se mogu spojiti na Internet, niz korisnih informacija o zagorskoj turističkoj ponudi, od samih turističkih objekata, njihovih sadržaja i ponuda, do recepata i raspona cijena.

Prema riječima Rikarda Miceka, direktora tvrtke Metro M.K., koja je izradila ovu aplikaciju, sve je više mobilnih korisnika koji se koriste ovom tehnologijom, koja će stoga zauzimati sve značajnije mjesto u kreiranju turističke ponude. Predstavljanju mobilne aplikacije Gastro Zagorje, uz čelnike Krapinsko-zagorske županije, te okolnih općina i gradova, nazočio je i ministar turizma Darko Lorencin.

On je rekao kako već sada oko 50 posto turističkih posjetitelja svoje destinacije odabire putem Interneta, a samu gastronomiju označio je ključnom stvari oko koje će se razvijati kontinentalni turizam.

Naime, tradicionalna hrana govori i o povijesti jednoga kraja, a ujedno se sve više ljudi okreće ekološkoj i zdravoj hrani, kakva je upravo tradicionalna prehrana u Zagorju, naglasio je ministar Lorencin. Ovom prilikom predstavljeno je i sedmo izdanje kuharice „Babičini kolači“, koja sadrži 33 tradicionalna recepta zagorskih baka.

Zagorje.com/ Radio Stubica

Još članaka iz "Recepti"

Facebook