Prethodni članak
Sljedeći članak

Nenad Šipek odlazi iz MCK Zabok


Potvrđena je informacija da je najbolji naš motocrossist svih vremena Nenad Šipek, zatražio i dobio ispisnicu iz matičPotvrđena je informacija da je najbolji naš motocrossist svih vremena Nenad Šipek, zatražio i dobio ispisnicu iz matičnog kluba MCK Zabok. „Leteći Zagorec“ cijeli je svoj sportski vijek proveo u zabočkom klubu, samo je jedan period nastupao i branio boje kluba iz Svetog Križa Začretja.
Živa je legenda staze Vučak u Zaboku i još se nagađaju pravi razlozi odlaska iz matičnog kluba. Šipek nije nastupio proteklog vikenda na priredbi Internazionali ďItalia jer nije mogao dobiti uredne dozvole.

Čijim propustima ili greškom, saznat ćemo kasnije, kao i da li će se vući repovi oko odlaska iz kluba? Prema najavi, Upravni odbor zabočkog kluba raspravljat će o ovom slučaju ovih dana.

Danijel Božić 11. u „B“ - Finalu u Hawkstone Parku

Na čuvenoj, pješčanoj motocross stazi u Hawkstone Parku, u Engleskoj, održan je treći ovogodišnji veliki svjetski predsezonski miting. To je tradicionalna priredba, uvijek nakon Mantova Starcrossa u Italiji i MX Intenational Valence u Francuskoj. U Hawkstone Parku ukupno je bilo čak 116 vozača iz MX1 i MX2 konkurencije.

Domaćin je išao motocrossistima maksimalno na ruku, pa je za sve vozače koji se nisu plasirali među 40 finalista u pojedinoj kategoriji, dodano i zajedničko B - finale. Mladi hrvatski motocrossist Danijel Božić iz Donje Stubice, kao član nizozemske ekipe Champ KTM, bio je u kvalifikacijama MX1 natjecatelja, ali nije prošao u finale. Ipak, u dvije utrke B - finala, ukupno je bio odličan 11.

Najvažnije je što se Danča vratio uspješno na stazu, nakon ozljede na početku prošle godine i duge rehabilitacije, a još k tome i početkom ovogodišnjih priprema ozlijedio je ruku. Vratile su se i njegove stare, dobre navike, jer je u obje spomenute utrke bio najbrži na startu (osvojio je holeshot ).

Inače, popularni zagorski Jazzer bio je 12. u prvoj, a 13. u drugoj vožnji B - finala u Hawkstone Parku, u kojem je pobijedio finski rutiner Marko Kovalainen. Što se tiče najjače konkurencije, u Hawkstone Parku, po idealnim vremenskim prilikama, ali na iznimno teškoj, zahtjevnoj stazi, trijumfirali su Nizozemac Marc de Reuver (Honda) u MX1 i mladi Škot Shaun Simpson (KTM) u MX2 konkurenciji.

Uoči starta domaćeg prvenstva, 29. ožujka u Požegi, Danijel Božić, koji nastupa za MCK KIA - Božić, nastavit će s treninzima u Belgiji, gdje će još provjeriti formu na međunarodnom mitingu u Gemmertu i nekim manjim priredbama.

Još članaka iz "Motocross"

Facebook