Prethodni članak
Sljedeći članak

10. Pokal Stjepana Lepčina: Oroslavčani ukupno najbolji na svojoj stazi

Iako je dan ranije u subotu kiša cijeli dana natapala Oroslavje, nedjelja, dan kada se održavao 10. Pokal Stjepana Lepči


Iako je dan ranije u subotu kiša cijeli dana natapala Oroslavje, nedjelja, dan kada se održavao 10. Pokal Stjepana Lepčina, osvanula je sunačana što je razveselio vozače i organizatore posebice po pitanju sigurnosti utrka.

Kao što je to običaj svake godine, vozači su prijepodne odradili trening pokušavajući zauzeti što bolje startne pozicije za poslijepodnevne utrke. Organizatori iz AMK i MK Oroslavje i ove su godine uz utrke koje se boduju za Prvenstvo Hrvatske, organizirali i pozivne utrke za Kup HAK-a u raznim kategorijama.

A utrke su započele nakon tradicionalnog svečanog defilea. I već je prva u klasi 1 donijela uzbudljivu utrku. Prvi je u cilj stigao Siniša Horvatek (MK Oroslavje), a zatim iza njega i grupa od pet vozača stisnuta u sekundu i pol. Kad su se rezultati podijelili na specijal i juniore, Zlatko Kucelj (MK Oroslavje) pobijedio je među specijalcima Josipa Hudoletnjaka (MK Križevci) za samo četiri desetinke. Među juniorima prvo mjesto pripalo je Horvateku.

Slijedila je zajednička utrka klasa 2,3 i 4 u kojoj je najuvjerljiviji bio Johann Fürbock koji je vozio za MK Oroslavje iz klase 4. U klasi 2 najbrži je bio Renato Kruljac (OTMK Karlovac), a u klasi 3 njegov klupski kolega Davor Pulez.

Zatim je uslijedila najbrojnija utrka s čak 20 vozača u klasama 5 i 6. Prvi je kroz cilj prošao u klasi 6 Željko Tkalčević (1. HMK Zagreb), a iza njega u klasi 5 Žarko Hlebec (MK Classic Racing).

U jeku utrka oglasila se i sirena s vatrogasnog doma, no natjecanje se nije moralo prekidati, a vatrogasna kola izjuriti na cestu, jer je u 15.25 na taj način odana počast poginulim vatrogascima na Kornatima.

Klasa 7 donijela je troboj koji je u cilju riješen u dvije sekunde. Ivan Okun (MK Blatnjavi) bio je najbrži s devet desetinki prednosti ispred Željka Tkalčevića (1. HMK Zagreb), dok je treći bio domaći vozač Nikola Frgec.

Kad su se zbrojili rezultati utrka, domaći MK Oroslavje osvojio je prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji ispred MK Križevci.Uslijedile su zatim i pozivne utrke organizatora u nekoliko kategorija. Prvi su na stazu izašli vozači u trci Specijal 80 na Tomosima. Uvjerljiv je bio Siniša Horvatek (MK Oroslavje) ispred klupskog kolege Damira Pavline. Najbrži je u S.O.S. utrci bio Bernhard Haider (MK Classic Racing).

Utrka BOT 1 pripala je Borisu Stojčevskom, gostu iz Srbije iz kluba Lukoil Senior, dok je u utrci BOT 2 Kruno Kožar (MK Oroslavje) odlično iskoristio zbunjenost ostalih natjecatelja na startu te je iz drugog startnog reda projurio pored svih i već na startu ostvario nedostižnu prednost. U openu je nabrži bio domaći vozač Nikola Frgec, a posljednjoj utrci MZ kupa najbrži je bio Darko Gonan (MK Križevci).

Na kraju utrke održana je i mala svečanost na kojoj je tajnica saveza Renata Suhi predala nagrade AMK Oroslavje kao najboljem klubu u prošloj sezoni predsjedniku Željku Hrenu i najboljem organizatoru oldtimer cestovne utrke u Hrvatskoj, tajniku kluba Vladimiru Pavlini. Svoje medalje za najboljeg u prošlogodišnjem prvenstvu klase 9 dobio je i domaći vozač Igor Curman. Također su članovi MK Senior iz Beograda uručili posebnu nagradu MK Oroslavje za prijateljstvo i suradnju koju je primio Kruno Kožar.

- Iza nas je 10. jubilarna utrka za Pokal Stjepana Lepčina , utrka Prvenstva Hrvatske i Kupa HAK-a. Sve je proteklo u općem zadovoljstvu publike, vozača i organizatora jer smo tradicionalno dobro pripemljeni, a to potvrđuje i specijalno priznanje koje smo dobili za organizaciju utrka od HMS-a za 2008. godinu. Nastavljamo i 60 godina dugu tradiciju održavanja brzinskih utrka, a ove smo godine ugostili vozače iz pet zemalja. Oroslavje je i ukupni pobjednik, pa je naše sportsko zadovoljstvo još veće. Posebno se na kraju moramo zahvaliti publici na odličnom navijanju i ponašanju uz stazu. Naravno zahvala ide i svim donatorima i sponzorima te volonterima bez kojih se utrka ne bi mogla održati – rekao nam je predsjednik AMK Oroslavje Željko Hren.

Na kraju možemo zaključiti kako su gledatelji mogli uživati u utrkama, a oroslavski zaljubljenici u moto utrke još su jednom dokazali da vole ovaj sport i da organizaciju ovako zahtjevne manifestacije odrađuju već pomalo i rutinski. Treba spomenuti da je i ove godine prihod od ulaznica otišao u dobrotvorne svrhe, ovaj put za Opću bolnicu Zabok.Rezultati

Klasa 1 specijal: 1. Zlatko Kucelj (MK Oroslavje), 2. Josip Hudoletnjak, 3. Hrvoje Buntak (oba MK Križevci).

Klasa 1 junior: 1. Siniša Horvatek (MK Oroslavje), 2. Davor Buntak (MK Križevci), 3. Mihael Geceg (MK Gajs Tim), 4. Dominik Ivanić, 5. Lucija Leš (oboje MK Oroslavje).
Klasa 2: 1. Renato Kruljac, 2. Dražen Krznarić, 3. Dražen Perković (svi OTMK Karlovac).

Klasa 3: 1. Davor Pulez (OTMK Karlovac), 2. Kruno Kožar (MK Oroslavje).
Klasa 4: 1. Johann Fürbock (MK Oroslavje), 2. Veljko Žveglić (1. HMK Zagreb), 3. Igor Bošković (MK Classic Racing).

Klasa 5: 1. Žarko Hlebec (MK Classic Racing), 2. Jure Lampe, 3. Goran Krznarić (oba MK Blatnjavi), 5. Andrija Rončević, 6. Juraj Hren, 11. Vladimir Presečki (svi MK Oroslavje).

Klasa 6: 1. Željko Tkalčević (1. HMK Zagreb), 2. Manfred Strohmayer, 3. Davor Bolšec (oba MK Classic Racing), 4. Danijel Hursa, 5. Damir Benko (oba MK Oroslavje).
Klasa 7: 1. Ivan Okun (MK Blatnjavi), 2. Željko Tkalčević (1. HMK Zagreb), 3. Nikola Frgec (MK Oroslavje), 6. Ivica Kralj (1. HMK Zagreb), 11. Ljubomir Šnidaršić (MK Oroslavje).

Ekipno: 1. MK Oroslavje 190, 2. MK Križevci 120, 3. MK Classic Racing 114.
Specijal 80: 1. Siniša Horvatek, 2. Damir Pavlina (oba MK Oroslavje), 3. Mihael Geceg (MK Gajs Tim), 7. Dominik Ivanić, 8. Miroslav Putak, 10. Zlatko Kucelj, 11. Igor Curman (svi MK Oroslavje).

S.O.S.: 1. Bernhard Haider (MK Classic Racing), 2. Krešimir Pavrlišak (MK Oroslavje), 3. Renato Kruljac (OTKM Karlovac).

BOT 1: Boris Stojčevski (Lukoil Senior Beograd), 2. Žarko Hlebec (MK Classic Racing), 3. Damir Pavlina, 7. Juraj Hren, 9. Ljubomir Šnidaršić, 10. Vladimir Presečki (svi MK Oroslavje).

BOT 2: 1. Kruno Kožar (MK Oroslavje), 2. Manfred Strohmayer (MK Classic Racing), 3. Johann Furbock (MK Oroslavje).

Open: 1. Nikola Frgec (MK Oroslavje), 2. Robert Pribanić (MK Blatnjavi), 3. Damir Pavlina, 8. Damir Benko (oba MK Oroslavje).

MZ kup: 1. Darko Gonan (MK Križevci), 2. Andrija Rončević (MK Oroslavje), 3. Krunoslav Gubijan (MK Križevci), 5. Đuro Vuković (MK Oroslavje).

Tombola

Organizatori su za gledatelje koji su kupili ulaznicu, a čiji je prihod namijenjen u humanitarne svrhe za Opću bolnicu Zabok, pripremili i tombolu. Nakon utrke izvučeni su i dobitni brojevi.

Prva nagrada, vrijedna motociklistička kaciga otišla je u ruke mladog Filipa Ptičeka koji je imao dobitni broj 0713. Za drugu nagradu, kompresor za zrak od 24 litre, izvučen je broj 0755. Treća nagrada, set zračnog alata, ide broju 0189. Četvrtu nagradu, set ulja za motorna vozila, osvojio je broj 0514, dok je istu petu nagradu osvojio broj 0162. Sretni dobitnici koji nisu podigli svoje nagrade mogu se javiti u AMK Oroslavje.

FOTOGALERIJA

Još članaka iz "Motocross"

Facebook