Prethodni članak
Sljedeći članak

Kumrovec: Rally sezona počinje u Zagorju

Najnovije automobilističko natjecanje na našim prostorima uskoro će, točnije 01. i 02. travnja, doživjeti svoje prvo izd


Najnovije automobilističko natjecanje na našim prostorima uskoro će, točnije 01. i 02. travnja, doživjeti svoje prvo izdanje 1.Sprint RALLY KUMROVEC 2011. kojim rally sezona Hrvatskog auto i karting saveza ove godine započinje u Zagorju, u Kumrovcu i okolici.

Sveobuhvatne pripreme koje praktično traju od kraja prošle godine, kada je odlučeno da će se ovo natjecanje održati upravo na ovim prostorima, završavaju se i sve je spremno za pravi oktanski spektakl koji se očekuje u Kumrovcu. Organizatori ovog rallya, Auto klub DELTA SPORT i Općina Kumrovec, sa velikim ponosom pozivaju sve zaljubljenike u automobilizam da im se pridruže u petak, 01.04., na Ceremonijalnom startu u 19 sati, u samom centru Kumrovca, Muzej Staro Selo gdje će biti pozdravljene i najavljene sve posade koje će doći na otvorenje sezone.

Na sastanku Organizacijskog odbora, prema riječima direktora natjecanja, g. Slavena Dedića, može se očekivati nastup trideset do trideset i pet posada iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske, te Bosne i Hercegovine, što je za prvi nastup ove godine i specifičnost natjecanja kao i njegovo prvo izdanje, zadovoljavajuća brojka.

Sportski dio natjecanja započinje u subotu, 02.04., od 09:31 sati, kada natjecatelji kreću iz servisnog prostora na dva brzinska ispita, koji se održavaju u neposrednoj blizini Kumrovca.

Ukupna dužina ovogodišnjeg itinerera 1.Sprint RALLY KUMROVEC 2011. iznosi 116,09 kilometara, na kojima posade očekuje 8 brzinskih ispita ukupne dužine 35,76 kilometara. Brzinski ispit(BI) naziva Kumrovec dužine je 5,99 kilometara i izuzetno je atraktivan, sa brojnim uzbrdicama i nizbrdicama, uskim zavojima kao i prolascima po cca 500 metara makadama. Drugi brzinski ispit naziva Kladnik , dužine 2,95 kilometara, u cijelini na asfaltu, kraći je, no ništa manje atraktivan.

Natjecatelji će oba brzinska ispita voziti četri puta. Servisni prostor nalazi se u Kumrovcu, na parkiralištu autobusnog kolodvora, gdje će biti smještene sve prateće ekipe, servisna zona, regruping i zona za dolijevanje goriva. Ova pozicija je svakako zanimljiva i gledateljima, gdje mogu vidjeti na djelu sve mehaničare, teamove i njihov rad tijekom raznih izmjena, popravaka vozila i slično.
Kraj rallya - Ciljna ceremonija i proglašenje pobjednika, očekuje se malo iza 16 sati, u centru Kumrovca, Muzej Staro Selo .

Zimi, dok su zagorski bregi mirovali, a hladna Sutla mirno tekla, nitko nije ni slutio kakav oktanski spektal se pripremao za prve proljetne zrake sunca...

Još članaka iz "Motocross"

Facebook