Prethodni članak

Slavna zabočka motocross staza seli se ispod Kumrovečke magistrale

Staza će biti između pruge i kanala kanala koji se kod rotora spušta prema aerodromu...


Ivan Mucko iz arhitektonskog Ateliera Deset d.o.o. na posljednjoj je sjednici Gradskog vijeća Zaboka predstavio Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja grada, a najvažnija je stavka vezana uz izmještanje poznate motocross staze Vučak.

Staza razlog izmjene

Kako pojašnjava gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, upravo se zbog staze prvenstveno i išlo na izmjenu i dopunu Prostornog plana.

 - To je bio naš inicijalni i najbitniji zadatak s obzirom da je lokacija u gradu i da se prema propisima tu više ne može odvijati motocross. Imali smo tri alternative ranije, međutim niti jedna nije bila provediva, te je nađeno alternativno rješenje za motocross stazu, i to ispod Kumrovečke magistrale, između pruge i kanala koji se kod rotora spušta dolje prema aerodromu – navodi Hanžek.

Gradonačelnik je dodao da se u izmjenu Prostornog plana išlo i zbog pisma namjere koje su potpisali Ministarstvo prometa i veza s koncesionarima Autocestom Zagreb-Macelj, u kojem je navedeno i rješavanje priključka autoceste s Gradom Zabokom. – Sukladno prostornom planu Županije stavili smo dvije alternative mogućih priključaka, koje će biti prihvatljive svima – kaže Hanžek, koji je dodao da su izmjenama i dopunama Prostornog plana riješeni i neki sitniji detalji.

Vijećnici su prihvatili i odluku o izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja „Centra 3“ Zaboka, a tu se radi zapravo o prilagođavanju nekim odredbama zakona.

 Prilagođavanje zakonu

 – Radi se primjerice o skladištu između pekare i parka, gdje se treba oduzeti tri metra od parka da se omogući izgradnja nogostupa uz zgradu Poduzetništva Tomek. Dogovoreno je da će dvije firme ustupiti ta tri metra, kako bi zgrada dobila nogostup uz objekt – kaže gradonačelnik Hanžek. Izmjenama su napravljene pretpostavke i za izgradnju nathodnika preko željezničke pruge sa spuštanjem u park. 

Večernji.hr / Zagorje.com 

Još članaka iz "Motocross"

Facebook