Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabočki motocrossisti predvođeni nepobjedivim Šipekom klupski prvaci Hrvatske

Šipek (s brojem 12 na čelu kolone) nepobjediv u domaćoj konkurenciji

Nakon devet odvoženih utrka u poretku seniorskih


Šipek (s brojem 12 na čelu kolone) nepobjediv u domaćoj konkurenciji

Nakon devet odvoženih utrka u poretku seniorskih klubova, ekipa MCK Zaboka osvojila je najviše bodova, točnije 849 ili 70 bodova više od drugoplasirane ekipe MCK INA Jaska, prema neslužbenim rezultatima HMS.

Najviše bodova i maksimalni učinak ima naš najtrofejniji i najbolji vozač svih vremena Nenad Šipek, usprkos godinama i drugim nedaćama pobijedio je u svim utrkama na kojim je nastupio.

Osiguravši naslov, prvaka utrku prije kraja dozvolio si je luksuz i posljednju utrku u Savskom Marofu vozio je u MX 2 konkurenciji i naravno, pobijedio. Svesrdnu pomoć u klupskom osvajanju trofeja imao je u Ivici Hukmanu i Dariu Čerkezu, koji su vozili njegovu klasu MX OPEN i svaki pridodao po 168 bodova na konto. Veliki doprinos imao je i Mislav Severin koji je u klasi MX 2 pridodavši slijedećih 162 boda što je bilo dostatno za osvajanje prve pozicije u borbi za ekipnog prvaka države.

U pojedinačnom poretku u klasi MX OPEN Šipek je prvi s 350 bodova, a Čerkez i Hukman su deveti i deseti sa po 168 osvojenih bodova. Mislav Severin osvojio je u klasi MX 2 solidno osmo mjesto sa 162 osvojena boda iz devet utrka. Zapažen uspjeh ostvario je i Mihael Kelnerić osvojivši treće mjesto u klasi MXK 1 sa 306 bodova. U klasi takozvanoj TURIST ili „B“ligi Zabočani (MCK Zabok) su osvojili izvrsno treće mjesto s 690 osvojenih bodova.

Zasigurno bi ih bilo i više da je sve utrke do kraja vozio najbolji Zabočki „B“ vozač, Mario Tkalčević (nastupio na četiri od devet) koji je na svojoj stazi u Zaboku uspio pobijediti konkurenciju u prvoj vožnji. Vrijedni sakupljači bodova bili su Karlo Vrbanec iz Čakovca, vozi za MCK Zabok i Igor Mraz koji su nastupili u svim utrkama i pojedinačno bili bolje plasirani od Tkalčevića, Vrbanec na 7. poziciji sa 189 bodova, a Mraz na 10. sa 172 boda. Klasu MXB 2 još su vozili i osvajali bodove za MCK Zabok Hrdelja i Kerman.

U klasi MXB OPEN za MCK Zabok bodove su osvajali Šimunić, Kovačićek, Nikola Jadan i Slaven Ivančić kao i Mucak, Rade i Vanja Severin. Vrijedno je napomenuti da je u Kozarevcu u utrci za kup ekipa MCK Zabok (Tkalčević, Jadan i V.Severin) osvojila odlično treće mjesto.

Usprkos teškim vremenima, zabočki motocross još uvijek je u vrhu hrvatskog motosporta, a ponajviše zahvaljujući neponovljivom Nenadu Šipeku koji je ostvario zapaženo 20. mjesto u svjetskoj MX 3 konkurenciji, nastupajući samo na pojedinim priredbama sputan financijskim poteškoćama, bez prave potpore i razumijevanja okoline i krovne organizacije.

Još članaka iz "Motocross"

Facebook