Prethodni članak
Sljedeći članak

Motocross sezona starta u Požegi


Nova motocross sezona počinje utrkom za PH i Kup HMS-a u Požegi 5. travnja. Još uvijek postoje određene nejasnoće oko


Nova motocross sezona počinje utrkom za PH i Kup HMS-a u Požegi 5. travnja. Još uvijek postoje određene nejasnoće oko nastupa i sistema natjecanja, koje će se ponovo vjerojatno rješavati u hodu ili će sami organizatori imati pravo odluke o nastupu. Neslužbeno doznajemo da će se u Požegi voziti za PH i Kup HMS-a, ukoliko to uvjeti omoguće, a prioritet ima PH. Već sljedeća utrka, tradicionalna uskršnja u Savkom Marofu, prema informacijama koje imamo, vozit će se samo za PH. Tu mogu nastupiti svi vozači s urednim licencama, a na rampi će biti 40 najboljih koji će to izboriti kvalifikacijama. Za one koji će otpasti, organizirat će se utješna vožnja. Prema odluci HMS-a od 26. ožujka, točno su imenovani vozači iz PH koji ne mogu nastupati u Kupu HMS-a, i vozači koji su bili na postolju tog ranga.

Evo i izvatka iz pregleda pravilnika donesenog na sastanku komisije za MX i SX:
Vozači koji ne mogu voziti Kup HMS-a 2009. jer su osvojili više od dva postolja su:
Marijo Barić, Marko Kozarić, Branimir Brbot, Neven Čorko, Valentino Krčelić, Andrija Dugorepec, Bogomir Gajser, Igor Fonović, Tihomir Kotarski, Davor Lenče. Vozači koji su ostvarili prva tri mjesta u 2008. MX 2: 1. Marijo Barić, 2. Marko Kozarić, 3. Branimir Brbot. MX open: 1. Bogomir Gajser, 2. Dragutin Marović, 3. Tomo Janbrešak. U Kupu HMS-a ne mogu nastupiti iz PH: MX open: Nenad Šipek, Ivica Štefanac, Danko Braim, Igor Ermakora, Ivan Kundid, Goran Gorički, Berislav Berislavić, Tomas Hrvatin, Dario Čerkez, Ivica Hukman, Saša Matušić, Danijel Božić. MX 2: Marko Leljak, Mirko Lovaković, Matej Jaroš, Hrvoje Karas, Marko Tumbri, Ivan Mikan, Leo Pandžić, Mislav Severin, Luka Matušić, Jurica Marović, Dario Petrić, Ivan Glavica, Marko Šutalo, Željko Šimunović.

Ipak, postoji bojazan da je sve to neodrživo, možda zbog godina pojedinaca, ili pak nemogućnosti i želje da voze s nazovimo to profesionalcima, ili pak zbog nastupanja u drugim kategorijama motosporta (supermoto, enduro), pa prazne termine popunjavaju nastupima u motocrossu s B ligašima. Očito da postoji dosta neslaganja oko tih sistema, a doznajemo, da je i član komisije Stjepan Jakopec podnio ostavku na dodijeljenu funkciju zbog neslaganja s koncepcijom rada komisije za natjecanja. Upitno je i kad će se održati najavljenih osam utrka za Kup HMS-a, ako to organizatori neće moći ili htjeti organizirati, a novih prijava za organizaciju nema.

Ostavka Cvetka Grabušića

Na kraju još i napomena da će naš najbolji motocrossist Nenad Šipek i dalje braniti boje MCK Zabok, a usput doznajemo da je dugogodišnji tajnik kluba, Cvetko Grabušić podnio ostavku, a funkciju će obnašati do 24. travnja odnosno, do nove skupštine kluba.

Još članaka iz "Motocross"

Facebook