Prethodni članak
Sljedeći članak

IN MEMORIAM Rudolf Mraz (26. 11. 1957.-3. 11. 2009.)U kišno popodne u utorak zatekla nas je najgora moguća vijest. Naš dragi kolega Rudolf Mraz iznenada nas je zauvije


U kišno popodne u utorak zatekla nas je najgora moguća vijest. Naš dragi kolega Rudolf Mraz iznenada nas je zauvijek napustio u 52. godini života. Šok, nevjerica, suze, nemoć, bol. Svi ti osjećaji obuzeli su njegovu obitelj i velik broj prijatelja koje je svakodnevno stjecao u svom prekratkom životu.

Cijeli Rudekov život bio je usko vezan uz sport. Volio je sve sportove, a posebno nogomet i motokros. Bio je vrstan nogometni vratar. Počeo je braniti u zabočkoj Mladosti, a branio je još u Pregradi, Klanjcu i Krapinskim Toplicama. U svim je tim sredinama ostavio dubok trag. Od 1993.-1998. bio je trener u omladinskom pogonu NK Mladosti, a bio je uvelike zaslužan za razvoj mnogih mladih nogometaša koji su danas još uvijek aktivni u seniorskom nogometu. Nakon toga postao je trener vratara prvo u Mladosti, zatim u Tondachu i Oštrcu. Bio je vjerni pratitelj svog velikog prijatelja Željka Deaka kojemu je ujedno bio i pomoćni trener, a ne samo trener vratara. Godine 2001. položio je ispit za delegata u NS KZŽ, a tu je funkciju uspješno obavljao sve do 2007. godine kada je postao novinar u Zagorskom listu.

Vrlo brzo se sport u Zagorskom listu nije mogao zamisliti bez Rudolfa Mraza, čijom je dolaskom kvaliteta sportske redakcije porasla za barem 30%. U njegovom rječniku jednostavno nije postojala riječ ne i ne mogu. Ovaj ozbiljan čovjek poput zanesenog školarca uspješno je obavljao sve svoje novinarske zadaće. Nije mu bilo teško prijeći ni 100 kilometara s godišnjeg odmora na motokros utrku. Diktafon i foto aparat uvijek su spremno čekali u njegovom autu, a vjerni čitatelji svakog su četvrtka s velikim nestrpljenjem čekali njegove tekstove.

Radni vijek proveo je u Zagorskom metalcu u kojem je zadnjih 27 godina bio šef skladišta i desna ruka svim rukovoditeljima ove tvrtke, a kratko je vrijeme bio zaposlen u ZIVT-u.

No važnije od svega ovoga je što je Rudek bio veliki čovjek. Čovjek s velikim Č. Uvijek spreman na pomoć svakom. Toliko topao, dobrodušan. Toliko nenametljiv, a istovremeno toliko aktivan i prisutan. Bio je divan suprug svojoj Štefici i brižan otac Igoru i Robertu.

Dragi Rudek Tebe na žalost više nema, a toliko su nas još utakmice čekale, tolike stranica papira, toliko lijepih druženja i ugodnih razgovora. Čitav si svoj život više živio za druge nego za sebe. U svakom od nas ostavio se toliko dubok, neizbrisiv trag. Privilegija je bila biti tvoj prijatelj. Nećemo te nikada zaboraviti. Znam da ni tamo gore nećeš imati mira. Možda već s Lotekom slažeš neku nogometnu momčad, a možda te već u subotu čeka neka nova utakmica s anđelima, jer tvoja se dobrota samo s njima mogla mjeriti. Bio si naš anđeo na zemlji, a sada počivaj u miru. Nek ti je vječna slava i hvala i nek ti je laka hrvatska zemljica.

Dragoj gospođi Štefici i sinovima Igoru i Robertu izražavamo duboku sućut.

Pokop Rudolfa Mraza održati će se na mjesnom groblju u Zaboku u četvrtak 5. studenog u 15 sati.

Tomislav Zrinšćak

Još članaka iz "Motocross"

Facebook