Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Konjščina prodaje zgradu starog Dječjeg vrtića i dva građevinska zemljišta


Četvrti ovogodišnji rebalans proračuna bio je glavna tema sjednice Općinskog vijeća Općine Konjščina održane u četvrtak - Izmjenama i dopunama Plana proračuna za 2023. godinu prihodi se s oko 4,7 milijuna eura smanjuju na oko 4,2 milijuna, a rashodi s 4,6 milijuna na oko 4 milijuna eura.

Osim rebalansa proračuna, općinski su vijećnici usvojili Odluku o provođenju postupka za prodaju nekretnina u vlasništvu Općine Konjščina. Riječ je o jednom objektu – starom Dječjem vrtiću Konjščina te o dva gradilišta za stambenu izgradnju, od kojih je jedno u Varaždinskoj ulici, a drugo kod Dječjeg vrtića Konjščina.

- Zemljište će, kao što smo ranije dogovorili, biti namijenjeno samo za stambenu izgradnju, za zgrade, a odluka će za javnu raspravu biti spremna idući tjedan. Naravno, kada donesemo Prostorni plan, morat ćemo ići u izradu Urbanističkog plana centra Konjščine – rekla je načelnica dodavši kako i prema Zakonu o vlasništvu i prema odluci Općinskog vijeća iz 1999. godine svake godine kada se predlaže prodaja nekretnina koje su u vlasništvu Općine, treba se donijeti odluka Vijeća.

Ono što će se promijeniti u Prostornom planu je da spomenuta gradilišta neće biti namijenjena individualnoj, već isključivo stambenoj izgradnji. Svaka zgrada koja će biti rađena mora biti u ravnini s postojećim zgradama, s četiri kata maksimalno, s parkiralištem s po 1,5 parkirnim mjestom, a treba se napraviti mjesta i za kante za komunalni otpad i plastiku – pojasnila je Krok.

Načelnica je vijećnike izvijestila i da je izašao natječaj za mjeru 7.3.1.3. Programa ruralnog razvoja te da počinje od 1. veljače iduće godine i to za komunalnu infrastrukturu, odnosno nerazvrstane ceste.

-Ovaj natječaj čekamo već dvije i pol godine i sada ćemo prijaviti cestu u Klimnu. Ishodili smo građevinsku dozvolu te određene stvari moramo prilagoditi natječaju a odnosi se na to da od cjelokupnog iznosa za izgradnju ceste, 10 posto moramo uložiti u digitalizaciju i automatizaciju ceste – rekla je načelnica.

Ovih se dana očekuje otvaranje natječaja u istom programu u predmetu infrastrukture, a Općina Konjščina će prijaviti Vatrogasni dom Galovec za koji bi do 10. siječnja iduće godine trebali imati dopunu građevinske dozvole.

- Mičemo cijeli prvi kat i gore ostavljamo samo jednu prostoriju. S obzirom na to da gubimo bodove na indeksu razvijenosti brdsko-planinskih područja i u građevinskoj dozvoli planirali smo dizalicu toplice, a prema novom natječaju najviše bodova nosi grijanje na biomasu, u natječaj ćemo staviti da će grijanje biti na biomasu kako bismo dio bodova nadoknadili– objasnila je Krok.

Napomenula je kako je LAG Prizag potpisao financijsku omotnicu za novo programsko razdoblje te dodala kako je Općina Konjščina u bivšem programskom razdoblju koristila sredstva za trg, za ribičku kućicu te za Jelovec.

-Prijedlog je da se prijavi veći projekt i na to ćemo prijaviti dječje igralište . Također, čekamo rezultate za financiranje projektno-tehničke dokumentacije vezane uz Stari grad i vidjet ćemo kakve će nam konzervatori i arheolozi dati daljnje smjernice – zaključila je načelnica Krok.

Još članaka iz "Konjščina"

Facebook