Prethodni članak
Sljedeći članak

U Konjščini završeno asfaltiranje nerazvrstane ceste od 310 metara


Završeno je asfaltiranje nerazvrstane ceste Huljeki-Turnišće u općini Konjščina u dužini od 310 metara.
Izvođač radova bio je Kolnik d.o.o.. iz Marije Bistrice čija je ponuda nakon provedenog postupka jednostavne javne nabave bila 25.039 eura. Građani su u asfaltiranju te dionice sudjelovali s 1990,84 eura ili sa 7,57 posto, dok se ostatak financira iz proračuna Općine.

Načelnica Općine Konjščina Anita Krok zahvalila je građanima na razumijevanju i strpljenju i dodala kako se u ovoj godini kreće s asfaltiranjem ostalih nerazvrstanih cesta. Sprema se prijava na natječaj za mjeru 7.3.1.3. Programa ruralnog razvoja za dionicu Sačeri-Klimen.

- To je dionica nerazvrstane ceste koja je makadam, a spaja Gornju Konjščinu i Klimen. Izuzetno je važna, ne samo zbog stanovništva koje tamo živi, nego i zbog toga što su tamo smještene tri kuće za odmor, a četvrta je u najavi. Gore se nalazi i Paintball centar. Radi samih uvjeta natječaja moramo pristupiti izmjeni i dopuni projektne dokumentacije, jer nije projektirana javna rasvjeta, a s obzirom na to da natječaj mora zadovoljiti automatizaciju i digitalizaciju moramo i to dodati – istaknula je načelnica Krok i dodala kako je Općini Konjščina ove godine za nerazvrstane ceste, cilj privući što više sredstava iz EU fondova.

Kad su u pitanju županijske ceste, prije Božića asfaltirana je dionica županijske ceste Beli breg i u najavi je asfaltiranje Jertovec- Pešćeno i Batinska cesta.

- Kao 'ozebli sunce' čekamo početak rekonstrukcije državne ceste D540 koja je u nadležnosti Hrvatskih cesta – zaključila je načelnica Krok.

Još članaka iz "Konjščina"

Facebook