Prethodni članak
Sljedeći članak

Odlično posjećen Božićni sajam u Konjščini

Posjetitelji uživali u kobasicama, čaju i kuhanom vinu, najmlađe oduševio Djed Božićnjak koji je stigao s motomrazovima


U subotu je u Konjščini održan Božićni sajam na kojem su se predstavile udruge te obrazovne institucije s područja općine Konjščina.

Okupilo se mnoštvo ljudi, a ni prohladna večer nije omela zagrijanu predbožićnu atmosferu. Za pripremu samog sajma pobrinuli se djelatnici Komunalca, uz općinske djelatnike.

Hot-dogove i kobasice, te čaj i kuhano vino su pripremali i dijelili vatrogasci iz DVD Galovec-Krapina Selo i DVD Gornja Konjščina, a degustirati se moglo i mlado vino Udruge vinara i vinogradara “Trsek“.

Ribiči iz ŠRK Štuka i ove godina pripremili su fantastične pečene ribice koje su bile donacija tvrtke ZMH Horvat. Za slatki dio mogao se obići štand poljoprivredne udruge Gruda, a za slatke paketiće kolačića tu je već tradicionalno bio Karate klub.

Božićni sajam podržava i Općina Konjščina, a načelnica Anita Krok ponosna je na zajedništvo i sve udruge koje su sudjelovale u ovom bogatom programu. 

- Kod planinarske udruge se i ove godine tražilo mjesto više, a tombola je bila odlično posjećena. Svaka udruga, vrtić i škole predstavili su se svojim proizvodima i donijeli dašak zajedništva i blagdanskog duha, ali i humanost, skupljanjem donacija za našeg malog sugrađanina koji je bolestan – istaknula je načelnica Krok.

Naravno ništa nije moglo proći bez Djeda Božićnjaka kojeg je i ove godine poslala pčelarska udruga “Nektar“, a da sretno stigne pobrinuli su se motomrazovi.

U glazbenom dijelu nastupili su DJ KaluG i TS Vremeplov, uz Bornu iz SŠ Konjščina. Načelnica je zahvalila i Antonu Kudryashovu na fotografijama te dodala kako je sigurno najveća atrakcija ovogodišnjeg sajma bila animatorica na štulama koja je imala ulogu anđela.

 

Još članaka iz "Konjščina"

Facebook