Prethodni članak
Sljedeći članak

Izabran dječji načelnik i dječje Općinsko vijeće Konjščine


Kao što imaju mnogi gradovi i općine u Hrvatskoj, tako je i Općina Konjščina dobila svog dječjeg načelnika. Na to je mjesto izabran Josip Hopek, a za njegovog zamjenika Vanja Zorc.

Postupak izbora proveden je Osnovnoj školi Konjščina, gdje je izabrano i Dječje vijeće Općine Konjščina, a za njegovu predsjednicu odabrana je Klara Kruhek. Ostali članovi dječjeg vijeća su Jakov Korpar, Nika Mikleušević, Lovro Starinec, Kristijan Horvatić, Lana Belužić, Luka Gorički, Karlo Šavorić i Melani Kovalek.

Dječje vijeće i dječji načelnik posjetili su i načelnicu Anitu Krok, gdje joj je Josip predstavio svoj program i već u narednim danima s njom dogovorio sastanak, kako bi krenuli u realizaciju ideja i počeli s aktivnostima.

Načelnica Krok tom je prilikom istaknula kako je to primjer prave demokracije i da se tako djecu uključuje u sam rad Općine i ona mogu sudjelovati u nekim oblicima donošenja odluke.

- Djecu treba osvijestiti da to nije nikakav loš poziv, već vještina kroz koju možeš mijenjati zajednicu. Važan je građanski odgoj i vještine koje ovdje usvoje, a kasnije ih mogu koristiti i primijeniti u životu i kroz posao koji će raditi – naglasila je Krok.

Još članaka iz "Konjščina"

Facebook