Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Konjščina sufinancira troškove logopedskih usluga za svoje najmlađe sumještane


Odlukom načelnice Anite Krok, Općina Konjščina sufinancirat će troškove logopedskih usluga roditeljima s općinskog područja čija su djeca korisnici ove vrste zdravstvene terapije. Stoga iz Općine pozivaju roditelje djece koja koriste logopedske usluge da se jave u Jedinstveni upravni odjela Općine Konjščina, odnosno da dostave podatke o logopedskom kabinetu.

"Podaci su potrebni da bi Općina mogla s logopedskim kabinetima sklopiti ugovore o sufinanciranju troškova logopedskih usluga. Općina sufinancira iznos od 15 eura po terapijskom satu.", pojašnjavaju iz Općine.

- Riječ je o Odluci kojom smo konkretizirali moj već raniji prijedlog da se novac za ovu potrebu osigura u proračunskim sredstvima. Odlukom o sufinanciranju troškova logopeda za naše najmlađe sumještane želimo pridonijeti njihovom neometanom odrastanju od najranije dobi. Također, za roditelje djece koji imaju zajamčenu minimalnu naknadu i u evidenciji su nadležne ustanove socijalne skrbi, u Općini smo osigurali financiranje u punoj cijeni sata logopedske ustanove - objasnila je načelnica Općine Konjščina Anita Krok, dodavši da se radi na realizaciji trajnog rješenja.

- Riječ je o privremenoj mjeri s obzirom da je naše želja u Dječjem vrtiću zaposliti logopeda, za što smo već nekoliko puta raspisivali natječaje. Nadam se da ćemo u skoro vrijeme ipak zaposliti osobu na ovom radnome mjestu. Time bismo dobili najkvalitetnije rješenje uklopljeno u odgojno-obrazovne programe naše predškolske ustanove – rekla je Krok.

Iz Općine dodaju da je novac osiguran za djecu kojoj je temeljem medicinskih nalaza, dijagnostičkim pregledom utvrđena nužnost logopedske terapije, a čiju osnovanost utvrđuje logopedski kabinet.

- Općina će neposredno plaćati račune ovlaštenim logopedskim kabinetima na temelju mjesečno ispostavljenih računa. Donesenom Odlukom pokriva se cijela 2024. godina, a novac smo osigurali u općinskom Proračunu - zaključila je načelnica Krok.

Još članaka iz "Konjščina"

Facebook