Prethodni članak
Sljedeći članak

Novim znanjima i vještinama lakše do posla

Predstavnice Zavoda za zapošljavanje, Područne službe Krapina i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću uručile su


Predstavnice Zavoda za zapošljavanje, Područne službe Krapina i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću uručile su polaznicama obrazovanja za poslove šivačice uvjerenja o završenom programu obrazovanja.

Riječ je o 10 polaznica koje su dva i pol mjeseca polazile prekvalifikaciju u okviru Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja, a Zavod je financirao trošak obrazovanja. U sklopu nastave polaznice su posjetile i tvrtku Estare Culto u Velikom Trgovišću.

- Drago mi je da je ono što često slušamo o cjeloživotnom učenju, ovdje bilo na djelu. Vidjeli smo kroz vaše sudbine, radne situacije da je ključ u vašim rukama. Stalno trebamo raditi na sebi, stjecati nove kompetencije i to je put do uspjeha. Vjerujem da ćete naći zaposlenje, možda i same otvoriti posao. Zahvaljujem našem timu koji je radio na obrazovanju odraslih. Vjerujem da je sve bilo prema planu. Kad sam sišla u radionicu vidjela sam prekrasnu radnu atmosferu – rekla je ravnateljica škole Božica Šarić.

Pročelnica Područne službe Krapina Mirjana Jurman istaknula je kako je planom obrazovanja obuhvaćeno 105 nezaposlenih osoba.

'Bilo je super'

- Zašto smo krenuli u obrazovanje nezaposlenih? Zato da se podigne razina zapošljivosti, a šivačice su jedno od najtraženijih zanimanja. Bez obzira što su neke tvrtke propale i dalje kod nas postoji interes za zapošljavanje šivačica. Želim vam svima puno uspjeha – rekla je pročelnica Jurman.
- Od srca vam čestitam na položenom ispitu. Nadam se da će vam to pomoći u realizaciji vašeg poslovnog plana. Želim vam sreću i uspjeh u traženju posla – rekla je Vesna Hriberski, rukovoditeljica Odjela posredovanja Područne službe Krapina.

Polaznicama su svečano uručena uvjerenja o završenom programu obrazovanja. Uslijedilo je zajedničko fotografiranje te su u kabinetu pokazale odjevne predmete koje su tijekom obrazovanja izradile. Predloženo je i da se sljedeće godine organizira i mala modna revija.

Na pitanje kako je bilo i što očekuju, sve su polaznice u glas odgovorile da je sve bilo super i da očekuju posao.


Mi smo razgovarali s Mirjanom Bartolin iz Lobora, jednom od polaznica obrazovanja, a koja je po struci kemijski tehničar.

- Krenula sam u prekvalifikaciju jer sam ostala bez posla u Elconu. Vidjela sam da se traže šivači, pa se nadam da ću tako lakše naći zaposlenje. Imam troje djece i supruga branitelja. S mojom strukom teško je naći posao u našoj županiji. Prije još sedam godina krenula sam na prvu prekvalifikaciju koju sam si sama platila za operatera na računalu. No, i tu je teško naći zaposlenje pokraj mladih te struke. Ovo mi je prvi pravi susret sa šivaćim strojem. Uspjela sam svladati te vješine, rad na stroju, krojenje, modeliranje, ono što smo učili i radili. Puno sam naučila i nadam se da ću sada i doma na staroj Bagatici uspjeti puno toga napraviti – rekla nam je gospođa Bartolin.

Još članaka iz "Business"

Facebook