Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapinsko-zagorska županija bilježi pad nezaposlenosti za 15,3 posto

Podaci o broju nezaposlenih ukazuju na smanjenje nezaposlenosti za 15,3% odnosno, za 1.300 osoba u odnosu na kraj studenog 2013. godine.


U Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Krapina krajem studenog 2014. godine evidentirano je 7.199 nezaposlenih osoba. Podaci o broju nezaposlenih ukazuju na smanjenje nezaposlenosti za 15,3% odnosno, za 1.300 osoba u odnosu na kraj studenog 2013. godine.

U studenom 2014. godine najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno je u sljedećim djelatnostima:
• Prerađivačka industrija – 54 radnika ili 21,6%,
• Obrazovanje – 48 radnika ili 19,2%,
• Zdravstvena zaštita i socijalna skrb – 27 radnika ili 10,8%,
• Građevinarstvo – 24 radnika ili 9,6% te
• Pružanje smještaja te priprema i usluživanje hrane – 22 radnika ili 8,8%.

 Najtraženija zanimanja u studenom 2014. g. bila su: konobar/konobarica (20), šivač/šivačica (20), stolar/stolarica (9), viša medicinska sestra (8), bravar/bravarica (8), medicinska sestra (7), vozač/vozačica teretnog vozila (7), diplomirani građevinski inženjer/diplomirana građevinska inženjerka (6), ekonomist/ekonomistica (6), automehaničar/automehaničarka (6

Prema razini obrazovanja, osobe sa završenom srednjom školom za trogodišnja zanimanja, KV i VKV zanimanja najbrojnije su na evidenciji Zavoda (35,6%), zatim slijede osobe sa završenom četverogodišnjom srednjom školom (23,7%) i osobe sa završenom osnovnom školom (23,1%) te osobe bez škole i sa nezavršenom osnovnom školom (6,1%).

Najmanje je nezaposlenih osoba sa završenom gimnazijom (1,9%), osoba sa završenim fakultetom, akademijom, magisterijem i doktoratom (4,0%), te osoba sa završenim prvim stupnjem fakulteta, stručnim studijem i višom školom (5,6%).

Još članaka iz "Business"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program