Prethodni članak
Sljedeći članak

Četrdesetak zagorskih poljoprivrednika posjetilo poljoprivredna gospodarstva u Sloveniji

U subotu, 13. prosinca je četrdesetak poljoprivrednika s područja Krapinsko-zagorske županije posjetilo poljoprivredna gospodarstva u Sloveniji na kojima su se upoznali s primjenom standarda Europske Unije.


U subotu, 13. prosinca je četrdesetak poljoprivrednika s područja Krapinsko-zagorske županije posjetilo poljoprivredna gospodarstva u Sloveniji na kojima su se upoznali s primjenom standarda Europske Unije.

Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove  Krapinsko-zagorske županije je zajedno s Hrvatskom poljoprivrednom komorom KZŽ i Hrvatskim seljačkim savezom KZŽ organizirao edukativni izlet poljoprivrednika s područja Županije u Republiku Sloveniju.

Četrdesetak poljoprivrednika je u subotu posjetilo tri ogledna gospodarstva prilagođena standardima Europske Unije. Izlet je bio besplatan za sve sudionike, a organiziran je kao jedna od aktivnosti u sklopu edukacije poljoprivrednih proizvođača. Posjećena je farma krava s klaonicom, seoski turizam s vlastitom toplanom i obiteljska sirana.

Slovenski domaćini su naše poljoprivrednike upoznali s funkcioniranjem svojih gospodarstava, ali i procesom njihovog nastajanja i razvitka unutar sustava Europske unije. Korisnost izleta se najbolje ogledala u brojnim pitanjima zagorskih poljoprivrednika i detaljnim odgovorima domaćina ne samo o svakodnevnim djelatnostima, već i o cijelom poljoprivrednom sustavu u Sloveniji.

Zaključeno je da je za dobro funkcioniranje poljoprivrednog gospodarstva potreban naporan rad, dobra organiziranost, poznavanje zakonskih propisa, dobra opremljenost i kvalitetna komunikacija sa zajednicom koja olakšava plasman proizvoda. U ovom edukativnom izletu je sudjelovalo i dvoje djelatnika Poljoprivredne savjetodavne službe koji će o viđenom izvijestiti i one poljoprivrednike koji nisu mogli biti dio ovog posjeta.

Još članaka iz "Business"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program