Prethodni članak
Sljedeći članak

Financiranje obrazovanja nezaposlenim osobama

Hrvatski zavod za zapošljavanje i ove godine, u ostale mjere, financira obrazovanje nezaposlenih osoba prema potrebama t


Hrvatski zavod za zapošljavanje i ove godine, u ostale mjere, financira obrazovanje nezaposlenih osoba prema potrebama tržišta rada. Ciljevi ove mjere su povećati zapošljivost osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada, smanjiti nesrazmjer ponude i potražnje, osigurati adekvatno obrazovanje dugotrajno nezaposlenih, podići razinu kvalificiranosti radne snage i osigurati uključenost odraslih u programe cjeloživotnog obrazovanja.

Hrvatski zavod za zapošljavanje u cjelosti financira trošak obrazovanja i polazniku isplaćuje novčanu pomoć, troškove prijevoza i osiguranja za vrijeme trajanja obrazovanja. Kako bi se što više nazaposlenih osoba informiralo o uvjetima obrazovanja, ali i o mogućnostima zapošljavanja uz ostale mjere koje provodi Zavod, te mogućnostima sezonskog zapošljavanja, u tijeku je provedba neposrednih grupnih informiranja.

Potrebne informacije nezaposleni su dobili jučer u Zaboku i Klanjcu, danas se grupno informiranje provodi u Zlatar Bistrici, i u Donjoj Stubici, od 11 i 30 i 13 sati, sutra u Pregradi od 8 sati i 9 i 30, te u Krapini od 12 sati i 13 i 30, u četvrtak u Zaboku od 13 i 30.

Svi zainteresirani dodatne informacije mogu dobiti i u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnoj služi Krapina ili njenim ispostavama, svaki radni dan od 7 do 15 sati ili na internetskim sranicama Zavoda.

Još članaka iz "Business"

Facebook