Prethodni članak
Sljedeći članak

Dvije tvrtke iz Krapinsko-zagorske županije dobile bespovratna sredstva

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić potpisala je jučer na okruglom stolu pod nazivom „EU fondovi i izvoz“ ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava...


Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić potpisala je jučer na okruglom stolu pod nazivom „EU fondovi i izvoz“ ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za 23 poduzeća iz Hrvatske, među kojima su i dvije tvrtke iz Krapinsko-zagorske županije – Stražaplastika d.d. iz Huma na Sutli i Birotehnik d. o.o. iz Oroslavlja.

Tvrtka Stražaplastika d.d. dobila je sredstva vrijedna milijun kuna za internacionalizaciju svojih proizvoda na međunarodnim tržištima, dok će Birotehnik d.o.o. za 800.000,00 kuna promovirati svoje poslovanje na tržištima Njemačke, Slovenije i Italije.
 
Ukupna vrijednost 23 potpisana ugovora u okviru poziva „Internacionalizacija poslovanja malih i srednjih poduzeća“ iznosi 14,5 milijuna kuna, a sredstva su namijenjena predstavljanju domaćih poduzeća na međunarodnim sajmovima, provođenju istraživanja tržišta radi plasmana usluga i proizvoda na međunarodna tržišta te sudjelovanju na poslovnim razgovorima.   

„Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta iz europskih fondova osigurava bespovratnu potporu malim i srednjim poduzetnicima kako bi kroz ulaganja u proizvodnju i lakši pristup međunarodnim tržištima povećali svoju konkurentnost i ostvarili rast. Tijekom protekle godine značajno se intenzivirao postupak dodjele bespovratnih EU sredstava, te je tako tijekom 2017. godine ministarstvo dodijelilo ukupno 1791 potpora za poduzetnike i  poduzetničku infrastrukturu vrijednih 2,23 milijarde kuna“, istaknula je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, dr. sc. Martina Dalić.

Stražaplastika d.d. u sklopu projekta će nastupiti na međunarodnim sajmovima u Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini te planiraju sklopiti pet novih ugovora s međunarodnim partnerima. Projekt će doprinijeti rastom prihoda od prodaje za 4.993.230 kn odnosno za šest posto te prihoda od izvoza 3.761.531 kn odnosno za šest posto.

Birotehnik d.o.o. planira nastupom na devet međunarodnih sajmova ojačati prodajnu mreže te sklopiti pet novih ugovora s međunarodnim partnerima. Projekt će doprinijeti rastom prihoda od prodaje za 2.619.239 kn odnosno za šest posto te rastom prihoda od izvoza za 2.574.942 kn odnosno 27 posto.

Još članaka iz "Business"

Facebook