Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija ponovno povisila sredstva za zagorske vatrogasce

32. sjednica skupštine VZ KZŽ


U Vatrogasnom domu DVD-a Radakovo danas je održana 32. sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice KZŽ. Riječ je o planskoj skupštini, na kojoj se krajem godine, prema zakonskim propisima donose plan rada i financijski plan za slijedeću godinu. Nakon prihvaćanja dnevnog reda i izbora Radnog predsjedništva, prihvaćena je I. izmjena financijskog plana za 2019. godinu, koji je povećan za 60.650,00 kuna pa sada iznosi 1.281.750,00 kn. Kako je istaknuo predsjednik VZKZŽ Stjepan Skuliber, povećanje je prije svega zbog dodatnih 50.000,00 kn od strane KZŽ. Skuliber je zahvalio županiji na povećanju za ovu godinu, ali i za slijedeću. Naime, u financijskom planu za 2020. godinu ugrađeno je 1.100.00,00 kn sredstva od županije, što je povećanje od 100.000,00 kn u odnosu na ovu godinu, pa je u planu za 2020. godinu ukupno predviđeno 1.335.600,00 kn. Kad je u pitanju plan za slijedeću godinu, ponovno je oko 600 tisuća kuna predviđeno za društva i javne postrojbe temeljem niza raznih sufinanciranja, od nabavke vozila, opreme, osposobljavanja do proslava i ostalih načina na kojima županijska zajednica pomaže svojim članicama. Jednoglasno su prihvaćeni i Plan rada i Financijski plan za 2020. godinu. U planu rada pak planirane su brojne aktivnosti u 2020. godini podijeljene na cjeline: Stručna služba, upravljanje, administracija, poslovni prostor; Aktivnosti na unapređenju zaštite od požara i vatrogastva; Osposobljavanja i usavršavanja, vježbe i natjecanja; Skrb o pomlađivanju i rad sa mladima, te Promidžba, informiranje i manifestacije.

Skupština je imala i mali izborni dio. Naime, kako je Dalibor Šoban dao ostavku na mjesto u zapovjedništvu VZKZŽ, zapovjednik Marijan Lovrenčić, koji prema statutu predlaže članove zapovjedništva, predložio je Mladena Matkovića iz DVD-a Veliko Trgovišće. Skupština je jednoglasno prihvatila prijedlog, kao i za dva nova člana Suda časti. To su Milan Burić iz DVD-a Pregrada i Branko Tukač iz DVD-a Hraščina-Trgovišće. Oni su zamijenili Ivicu Glasa, koji je podnio ostavku i Vladimira Tršinskog, koji više nije član Skupštine, a što je uvjet za članstvo u Sudu časti. Pred kraj skupštine predsjednik DVD-a Radakovo Oliver Borošak predstavio svoje društvo, domaćina ove skupštine, a u ime VZO Kraljevec na Sutli zahvale i pozdrave uputio je predsjednik zajednice Mario Harapin, koji je i kao zamjenik načelnice Općine Kraljevec na Sutli Danijele Pongrac, prenio njene pozdrave. Skupštini je prisustvovao i župan KZŽ Željko Kolar koji je rekao da su u županiji svjesni značaja vatrogastva, što potvrđuje konstantno povećanje sredstava, pa je za 2021. godinu već najavio 1.200.000,00 kn. Podsjetio je da je 2014. godine županija VZKZŽ sufinancirala sa 665.000,00 kn, pa će kroz koju godinu povećanje iznositi 100 posto.

Još članaka iz "Županija"

Facebook

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa vozače molimo za strpljenje i upozoravamo ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine. Uz povoljne vremen...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program