Prethodni članak
Sljedeći članak

VRIJEDNA DONACIJA ŽUPANIJE OB ZABOK: 'Ovo je najmanje što možemo, novom tehnologijom omogućiti im još bolje uvjete rada'

Donacija je vrijedna 236 tisuće i 317 kuna i sadrži 5 monitora za praćenje vitalnih funkcija, defibrilator i kolica za reanimaciju


Danas je Krapinsko - zagorska županija uručila donaciju vrijednu 236 tisuća i 317 kuna Općoj bolnici Zabok i bolnice. hrvatskih veterana. Donacija sadrži 5 monitora za praćenje vitalnih funkcija, defibrilator i kolica za reanimaciju.

 

Velika potpora Županije

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina je zahvalio Županiji na ovoj donaciji i rekao je da je potpora Županije uvijek bila tu kad im je bilo najteže. - Nakon burnih vremena dolaze malo ljepša, ovo je prilika da zahvalim Županiji, županu i suradnicima na donaciji od 232 tisuće kuna i na ovih 5 monitora koje smo kupili za održavanje vitalnih funkcija, defibrilatora i kolica za reanimaciju. Kroz ovo teško razdoblje i kada nam je bilo najteže Krapinsko – zagorska županija nam je uvijek uskočila s donacijama i kupnjom medicinske opreme kako bi naši pacijenti, a i liječnici i medicinske sestre mogli bolje i kvalitetnije liječiti naše pacijente. Hvala u ime djelatnika OB Zabok i naših pacijenata na donaciji. U proteklom razdoblju od godine dana smo zapravo od KZŽ dobili više od 1,5 milijuna kuna donacija i uz decentralizirana sredstva od preko 10 milijuna kuna koje KZŽ izdvaja za OB Zabok, opremu, investicijsko održavanje i kredit koji traje još ovu godinu. Na ovaj način pospješujemo zdravstvenu zaštitu našim pacijentima, a ujedno i pratimo suvremene medicinske trendove kako bi imali najsuvremeniju opremu. -poručio je ravnatelj Vančina

 

Aparati od životne važnosti

Pročelnica Službe za internu medicinu Dr. Marija Marković pridružila se je zahvalama i kazala je da upravo ovakvi aparati spašavaju živote. - Ovo su aparati koji održavaju vitalne funkcije, koji spašavaju život, to su monitori koji omogućuju nadzor vitalnih parametara, što ljudski faktor ne može. Takva oprema nam je nedostajala i sada smo zaista bolje opremljeni. Tri monitora za defibrilator bit će na odjelu interne medicine, a dva u jedinici intenzivnog liječenja – rekla je pročelnica Marković.

 

Projekti u OB Zabok

Župan Krapinsko – zagorske županije je zahvalio zdravstvenim djelatnicima za sve što su napravili i još uvijek rade za pacijente s područja naše i ostalih županija za vrijeme COVID – a 19. - Ova naša donacija je nastavak kontinuiranog ulaganja KZŽ u zdravstveni sustav i ustanove na području županije. Stalno naglašavamo da uz veliku stručnost naših zdravstvenih djelatnika i njihovu požrtvovnost, veliki napor koji ulažu, ono što najmanje možemo je da s novom tehnologijom i medicinskim aparatima ih pratimo i omogućimo im što bolje uvjete rada. U idućem razdoblju predviđamo jedan od većih projekata, a koji pripremamo za iduću financijsku omotnicu i za novi razvojni sporazum s vladom RH za iduće razdoblje, a to je opremanje operativnog trakta u OB Zabok i kompletnu klimatizacija bolnice, u vrijednosti od 18,7 milijuna kuna. To znači stvaranje još boljih uvjeta za rad naših sjajnih medicinskih djelatnika, a isto tako i za naše pacijente koji dolaze u našu OB Zabok – poručio je župan.

 

Otplata kredita OB Zabok

-Želio bih istaknuti da mi ove godine u trećem kvartalu ćemo otplatiti zadnju ratu kredita OB ZABOK i to je još jedan dokaz kako je ova bolnica dugo bila jedina novosagrađena bolnica u neovisnoj Republici Hrvatskoj – rekao je i dodao kako zahvaljuje svima koji su pridonijeli u izgradnji ove bolnicu jer su odradili jedan veliki i logistički posao, a nakon toga i stručni, da imamo danas ovako lijepu bolnicu.

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program