Prethodni članak
Sljedeći članak

Turistička zajednica KZŽ dobit će 200.000 eura od Županije


Nakon što su financijska sredstva dodijeljena Poduzetničkom centru Krapinsko - zagorske županije, krapinsko - zagorski župan Željko Kolar proteklog je petka potpisani ugovori o dodjeli sredstava za sufinanciranje rada i aktivnosti Turističke zajednice Krapinsko - zagorske županije u ovoj godini. Iznos koji je osiguran za sufinanciranje rada Turističke zajednice iznosi 120.000 eura, dok je za sufinanciranje promocije, unaprjeđenja proizvoda i edukacije osigurano 80.000 eura.

Podsjetimo, prošle je godine po prvi put u povijesti oboren rekord od 400.000 noćenja što je, prema Kolarovim riječima, potvrda kako se Zagorje nalazi pri samom vrhu kontinentalnog turizma.

- Po prvi put u povijesti premašen je rekord od 400 tisuća noćenja, a rastao je i broj dolazaka gostiju, broj kupača, turista u kampovima, broj gostiju i u privatnom smještaju i u hotelima, kao i broj hodočasnika, što je pravi dokaz da nas naša bogata kulturna baština, prirodna ljepota i autentična gastronomska ponuda čine nezaobilaznim odredištem za turiste koji žele doživjeti nešto posebno - istaknuo je župan nakon potpisivanja ugovora te dodao kako će Krapinsko - zagorska županija nastaviti ulagati u podizanje kvalitete turističke ponude.

Sukladno programu rada Turističke zajednice u 2024. godini planirano je daljnje kontinuirano brendiranje i pozicioniranje destinacije Zagorje – Bajka na dlanu na domaćem i međunarodnom tržištu, kontinuirano kreiranje inovativne i tematski raznovrsne ponude i programa prilagođenih većem rasponu ciljnih skupina te povećanje fizičkog obujma turističkog prometa koji bi trebao omogućiti željene financijske učinke od turizma. Također, radit će se na kontinuiranoj provedbi promidžbenih aktivnosti Turističke zajednice Krapinsko - zagorske županije, samostalno, ali i kroz kontinentalni Klaster Središnje Hrvatske te kroz studijska putovanja, suradnju zdravstvenih i spa te wellness objekata. Radit će se na podizanju kvalitete turističke ponude u skladu s održivim razvojem te na daljnjem kontinuiranom jačanju suradnje i koordinacije turističkih zajednica u Krapinsko - zagorske županije te jačanju suradnje sa svim nositeljima turističke ponude.

Još članaka iz "Županija"

Facebook