Prethodni članak
Sljedeći članak

JAČANJE PODUZETNIČKE SCENE ZAGORJA: KZŽ dodijelila 352.750 eura Poduzetničkom centru

Nastavljamo vođenje Inicijative 'Invest in Zagorje' s ciljem poticanja investicija i potpore poduzetnicima u Zagorju. Uz to, uvodimo nove poduzetničke programe te predstavljamo Poduzetničku akademiju kao sveobuhvatni set edukacija namijenjen poduzetnicima, kako početnicima tako i iskusnima, rekla je direktorica Poduzetničkog centra KZŽ, Helena Matuša


Krapinsko - zagorski župan Željko Kolar i direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko - zagorske županije Helena Matuša proteklog su četvrtka potpisali ugovore o osiguranju sredstava za provođenje aktivnosti rada Poduzetničkog centra KZŽ za 2024. godinu, ali i za doznačivanje novčanih sredstava za obavljanje poslova upravljanja Poslovno tehnološkim inkubatorom. Županija tim ugovorima Poduzetničkom centru dodjeljuje 352.750 eura, od čega se 234 tisuće odnosi na sredstva za obavljanje poslova upravljanja Poslovno tehnološkim inkubatorom te 118.750 eura za sufinanciranje rada centra.

Župan Kolar istaknuo je da Poduzetnički centar KZŽ osigurava profesionalne, savjetodavne i stručne usluge obrtnicima i poduzetnicima u svim fazama razvoja i u svim područjima poslovanja, a kao posebno vrijedan rezultat njihovog rada istaknuo razvoj platforme za privlačenje investicija i promociju investicijskih mogućnosti.

- Platforma 'Invest in Zagorje' je i dio nacionalne inicijative, ali s jedinstvenom uslugom – virtualnim asistentom za razgovor u čijoj je pozadini umjetna inteligencija. Platforma pruža informacije o potencijalnim poslovnim prilikama, investicijskim projektima, potporama za ulaganje, a sve u cilju lakše realizacije ulaganja na području Krapinsko - zagorske županije. Na jednom mjestu lako se pronalaze kontakti i resursi potrebni za ostvarivanje investicija kao i odgovor na pitanje zašto ulagati u Krapinsko - zagorsku županiju – objasnio je župan Kolar te dodao da Krapinsko - zagorska županija kontinuirano radi na podizanju kvalitete pružanja usluga prateći trendove na tržištu. Ovim ulaganjem, rekao je, radi se na jačanju poduzetničkog okruženja u Zagorju, a i šire.

- Pružanjem mogućnosti smještaja i mentoriranja poduzetnika početnika pridonosimo povećanju poduzetničke aktivnosti na području županije te omogućavamo lakši pristup poslovnim znanjima i vještinama, partnerima, uslugama i informacijama svima koji su zainteresirani da uđu u svijet poduzetništva, kao i poduzetnicima koji su u fazi razvoja. U cilju daljnjeg razvoja kvalitete usluga i specijalizacije nastavljamo i ove godine sa sufinanciranjem rada poduzetničkog centra i poslovnog inkubatora kako bi i ona ovaj način pridonijeli rastu i razvoju gospodarstva – poručio je župan, a direktorica Poduzetničkog centra poentirala je kako ova potpora omogućava nastavak provođenja ključnih inicijativa koje snažno podupiru razvoj poduzetničkog ekosustava.

- Nastavljamo vođenje Inicijative 'Invest in Zagorje' s ciljem poticanja investicija i potpore poduzetnicima u Zagorju. Uz to, uvodimo nove poduzetničke programe te predstavljamo Poduzetničku akademiju kao sveobuhvatni set edukacija namijenjen poduzetnicima, kako početnicima tako i iskusnima. U inkubatoru pružamo podršku početnicima u pokretanju vlastitog poslovanja, aktivno ih povezujemo s regionalnim, nacionalnim i međunarodnim mrežama, osiguravamo mentorsku podršku te održavamo infrastrukturu inkubatora kako bi i dalje bio reprezentativan za cijelu Krapinsko - zagorsku županije – rekla je Matuša i naglasila kako je vjetar u leđa od strane Županije ključan za jačanje poduzetničke scene Zagorja.

Potpisivanje ugovora održano je u Poslovno-tehnološkom inkubatoru Krapinsko - zagorske županije u Krapini.

Još članaka iz "Županija"

Facebook