Prethodni članak
Sljedeći članak

'Otvaramo vrata novim trendovima i prilikama koje će Zagorje učiniti vibrantnim središtem zdravstvene izvrsnosti'


Drugi dio programa konferencije Invest in Zagorje službeno je otvorio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je u uvodnoj riječi podsjetio kako je američki Financial Times Krapinsko-zagorsku županiju stavio na šesto mjesto najboljih malih regija u Europi za ulaganje.

- Jedno ovakvo priznanje koje je bilo totalno iznenađenje za sve iz tog sektora je nama, prije svega ogroman izazov da budemo još bolji, a onda i pokazatelj da smo na dobrom putu. Ovo je pokazalo da su naši strateški dokumenti odlično osmišljeni te sam uvjeren da ćemo uspjeti u našem cilju da napravimo još jedan korak više - istaknuo je župan Kolar te istaknuo kako je Krapinsko-zagorska županija, zajedno sa Primorsko-goranskom županijom, lider zdravstvenog turizma u Republici Hrvatskoj.

- Trenutno su u tijeku investicije u zdravstveni turizam na razini od stotinu milijuna eura. Kada pridodamo sve investicije u gospodarstvu koje su u tijeku, ili koje se planiraju u skorom razdoblju do godine dana, su oko 400 milijuna eura. Na kraju, najbitnije je da ovdje postoje ljudi koji mogu odgovoriti na ono što oni žele ovdje provesti - rekao je župan Kolar dodavši kako je čovjek ključ uspjeha zbog čega mu je i drago što se na konferenciji okupio velik broj eminentnih stručnjaka.

Direktorica Poduzetničkog centra Helena Matuša naglasila je kako će se na panelima raspravljati o inovacijama i novim trendovima u sektoru zdravstvenog turizma, sagledavajući ih sa jedne drugačije perspektive.

- Otvaramo vrata novim trendovima i prilikama koje će Zagorje učiniti ne samo mjestom susreta stručnjaka, već zaista jednim vibrantnim središtem zdravstvene izvrsnosti. Odlučili smo održati ovu konferenciju u piknik varijanti upravo da u jednoj opuštenoj atmosferi. kroz kreativan razgovor mogli umrežavati i o ovakvim ozbiljnim temama zaista razgovarati vrlo opušteno - rekla je direktorica Matuša istaknuvši kako će na panelima sudjelovali preko 35 govornika, vrhunskih stručnjaka u sektoru zdravstvenog turizma.

U drugom dijelu programa konferencije Invest in Zagorje održana četiri panela. Tako je tema prvog panela bila "Zeleno zdravlje: Sinergija ruralnog i zdravstvenog turizma", drugi panel bio je na temu „Osnaživanje dentalnog turizma u srcu Hrvatske: Prilike u Krapinsko-zagorskoj županiji”. Na trećem panelu razgovaralo se o sportu na temu „Sportska revitalizacija: Sinergija nutricionizma i aktivnog odmora u Krapinsko-zagorskoj županiji” dok je zadnji panel bio na temu „Digitalne oaze: Preobrazba zdravstvenog turizma kroz telemedicinu”. Konferenciju su pratili i legendarni hrvatski sportaši Robert Prosinečki i Dubravko Šimenc.

Konferenciji je prisustvovao i predsjednik SLO CRO Poslovnog kluba Saša Muminović koji je rekao kako turizam vidi kao jednu vrlo važnu kariku koja povezuje slovensko i hrvatsko gospodarstvo, i hrvatske i slovenske građane.

Jedan od suorganizatora konferencije je Poslovni klub Skup za Zagorje, čiji je predsjednik Dragutin Kamenski kazao kako u odnosu na proteklu godinu, imaju 50 posto više izlagača istaknuvši kako to znači da je tema bitna, važna, ali i pogođena.

- Sama djelatnost Kluba i sudjelovanje u takvim i sličnim događanjima koja idu ka prosperitetu Zagorja, njegove prepoznatljivosti, pokazuje da je bila ispravna odluka i veliko je zadovoljstvo biti prisutan, sudjelovati i da mi kao Klub isto dajemo jedan svoj obol u djelovanju za boljitak Zagorja - rekao je Kamenski dodavši kako je zdravstveni turizam u Zagorju krenuo odavno, te da taj vid turizma može biti izuzetno jaki gospodarski okidač za daljnji razvoj Zagorja.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek istaknuo je kako je Zagorje tradicionalno proizvodna i izvozna županija, no da je cijeli projekt Invest in Zagorje daleko širi.

- On objedinjava sve naše industrijske i proizvodne aktivnosti, apsolutno respektira našu povijest i prednosti koje imamo kao regija sa tradicijom lječilišta, toplica i dobrih i jakih bolnica - rekao je Švaljek dodavši kako kroz razvoj i komercijalnu komponentu zdravstva sigurno mogu biti još bolji i uspješniji.

Uvodnim riječima obratio se i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj u ime okupljenih gradonačelnika i načelnika, naglasivši važnost koju ima regionalna samouprava u procesu razvoja zdravstvenog turizma i podrške u inovacijskim procesima u sklopu te niše.

Još članaka iz "Županija"

Facebook