Prethodni članak
Sljedeći članak

ZAVIRI U FOTOGALERIJU: Počela je 20. Olimpijada dječjih vrtića KZŽ


Čak 688 natjecatelja i natjecateljica okupilo se danas na 20. Olimpijadi dječjih vrtića Krapinsko – zagorske županije, koja se održava na prostorima Sportskog centra NK Mladost u Zaboku. Olimpijada je započela unošenjem olimpijskog plamena, himnom te prisegom koju je iznijela Mihaela Oborovečki, jedna od najboljih sportašica u našoj županiji. Djeca iz 19 vrtića odmjerit će snage u nekoliko disciplina i pri tom se dobro zabaviti, učiti suradnji i sportskom duhu.
Natjecat će se u nogometu, trčanju, štafeti, bacanju loptice u daljinu, skoku u dalj s mjesta i rukometu, a bodre ih mnogobrojni roditelji i članovi obitelji koji su se okupili danas u Zaboku.

Pregradski gradonačelnik i izaslanik krapinsko – zagorskog župana, Marko Vešligaj naglasio je važnost ovakve manifestacije.

- Sportom se zaista treba početi baviti od najranije dobi jer to stvara zdrave navike i drago mi je da Županija to može podržati. Sport je dio predškolskog odgoja i izuzetno je vrijedno imati ovakav skup – poručio je Vešligaj dok se zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek našalio kako velik broj okupljene djece govori kako demografija uspijeva, ali...

- Sreća je i zadovoljstvo da danas ponovno imamo priliku ugostiti djecu i vrtiće iz Hrvatskog zagorja i da se zajedno s njima i obiteljima veselimo i uživamo u sportu – rekao je Hanžek.

Branko Piljek, glavni tajnik Sportske zajednice KZŽ, dotaknuo se činjenice kako su se vremena promijenila pa je izuzetno važno organizirati manifestacije poput ove.

- Po svim istraživanjima, djece gube one osnovne funkcije kao što je snalaženje u prostoru... Ovo je početak upoznavanja djece sa sportom jer aktivnosti koje su djeca nekad imala kao što je rad na poljoprivredi, danas više nema, svjesni smo sjedilačkog načina života i ovo je briga društva za naše najmlađe – poručio je Piljek.

Predsjednik Nogometnog saveza KZŽ i savjetnik predsjednika HNS-a Stjepan Merkaš poantirao je kako ovakve manifestacije označavaju početak karijere sportaša. - To je garancija da ćemo u budućnosti imati dobre igrače i dobre reprezentacije – kazao je.

Dijana Lovinčić – Crnković, ravnateljica DV-a Zipkica objasnila je kako se djeca za
Olimpijadu pripremaju svakodnevno kroz igru i aktivnosti. - Oni su prirodno natjecateljski raspoloženi, znaju u čemu sudjeluju, a mi njegujemo duh da je bitno sudjelovati, a ne pobijediti – rekla je ravnateljica.


Dodajmo i da ćemo rezultate objaviti po završetku Olimpijade, na kojoj ove godine sudjeluju ekipe:
Balončica (Hum na Sutli), Bedekovčina, Bubamara (D. Stubica), Cvrkutić (Oroslavje), Đurmanec, Ivančica (Lobor), Jurek (G. Stubica), Konjščina, Pušlek (M. Bistrica), Naša radost (Pregrada), Maslačak (Krapinske Toplice), Rožice (Veliko Trgovišće), Sveti Križ Začretje, Škrinjica (Radoboj), Zlatarsko zlato (Zlatar), Šlapica (Oroslavje), Zlatni dani (Zlatar Bistrica), Zvirek (Stubičke Toplice) i Zipkica (Zabok).

Još članaka iz "Županija"

Facebook