Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon slovenskog, u službeni posjet KZŽ stigao i austrijski veleposlanik


Nakon što je Zagorje u četvrtak posjetio slovenski veleposlanik, u petak je u službeni posjet Krapinsko – zagorskoj županiji stigao i veleposlanik Republike Austrije u Republici Hrvatskoj, Joseph Markus Wuketich, gdje se, u pratnji direktorice austrijskog vanjsko-trgovinskog Ureda, sastao sa županom Željkom Kolarom, njegovim suradnicima i predstavnicima zagorskih obrtnika i gospodarstvenika. Nakon sastanka u Uredu župana, veleposlanik Wuketich obišao je i Poslovno – tehnološki inkubator KZŽ u Krapini, gdje je održan i radni sastanak, nakon čega se uputio u obilazak tvrtke Dunapack u Zaboku.


Kako je istaknuo župan Željko Kolar, posjet austrijskog veleposlanika bio je vrlo sadržajan i konstruktivan. – Mi smo se Njegovoj ekselenciji potrudili prezentirati smjer razvoja Krapinsko – zagorske županije, naše strateške projekte, ali i, zajedno s komorama i agencijama, prezentirali smo mu mogućnosti naše buduće suradnje. Analizirali smo i postojeću suradnju za koju smo konstatirali da je vrlo dobra, ali da bi mogla biti i odlična. Detektirali smo i neke konkretne projekte i niše oko kojih bi mogli u budućnosti intenzivnije surađivati. Između ostalog, to je dualno obrazovanje, to je naš edukacijsko, znanstveno, zabavni centar, a narvano tu je i spajanje naših obrtnika i gospodarstvenika za neka treća tržišta – rekao je Kolar te se zahvalio svim austrijskim investitorima koji su investirali na području Krapinsko – zagorske županije.


Veleposlanik Wuketich zahvalio je županu Kolaru što je njemu i suradnicima omogućio posjet Krapinsko – zagorskoj županiji. -Austrija je drugi najveći investitor u Hrvatskoj s investicijskim volumenom od 5,2 milijardi eura. U Krapinsko – zagorskoj županiji smo isto drugi najveći ulagač i četvrti najveći trgovinski partner Krapinsko – zagorske županije. Vrlo temeljito su nam predstavljeni županijski strateški projekti, posebice u zdravstveno-turističkom sektoru i mislim da tu postoji interes i od strane naših poduzeća i investitora. No, identificirali smo i mogućnosti suradnje u drugim područjima, prije svega u metalnoj i tekstilnoj industriji – rekao je Wuketich te ponovio kako je današnji susret bio vrlo sadržajan.

Još članaka iz "Županija"

Facebook