Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Pogledajte kako će izgledati Terme Tuhelj! Počela velika investicija


Foto: Zagorje.com/Terme Tuhelj

Potpisivanjem ugovora s tvrtkom MDK Građevinar d.o.o., Terme Tuhelj službeno su započele veliki investicijski ciklus gdje će u rekonstrukciju zapadnog dijela terma uložiti oko 27 milijuna eura.

Inače, sami pripremni radovi već su započeli.

.

.

U Termama Olimia koji su vlasnici Terma Tuhelj, 16. 1. 2024. direktor Terma Tuhelj Florjan Vasle i direktor tvrtke MDK Građevinar d.o.o. Kruno Pavlinić, potpisali su ugovor o početku građevinskih radova čiji se završetak planira sredinom 2025. godine. Vrijednost izvođenja radova je po Ugovoru preko 12 milijuna eura, a što je najveći potpisani pojedinačni Ugovor u povijesti Terma Olimia i Terma Tuhelj.

„U posljednjih 20 godina koliko smo vlasnici Terma Tuhelj, uložili smo više od 30 milijuna eura u rekonstrukciju, dogradnju, unapređenje sadržaja i usluga kao i u edukaciju naših zaposlenika te smo iznimno ponosni što nas u 2024. godini čekaju novi investicijski izazovi čija će realizacija doprinijeti još boljoj i kvalitetnijoj ponudi terma“ – izjavio je Florjan Vasle, direktor Terma Tuhelj nakon potpisivanja ugovora.

Novi investicijski ciklus

Novi investiciji ciklus započeo je već polovicom 2023. godine kada su Terme Tuhelj na prostoru postojećeg parkirališta izgradile natkriveno parkiralište s vlastitom solarnom elektranom od 1MW te kotlovnicu na drvenu bio masu čime je započela era zelenog investicijskog vala koja će se nastaviti u 2024. godini.

Nova investicija uključuje cjelovito uređenje zapadnog dijela Terma Tuhelj te se sastoji od:

- proširenja, rekonstrukcije i modernizacije unutarnjih bazena Vodenog planeta,

- modernizacije Svijeta sauna s novim zonama za opuštanje,

- novog restorana u sklopu bazena namijenjenog gostima bazena i vanjskim posjetiteljima,

- novog trga sa zelenim krovovima, šetnicama i fontanom te recepcijom kupališta za vanjske posjetitelje,

- novog smještajnog objekta s 46 soba povezanih toplom vezom s ostatkom smještajnih kapaciteta,

- daljnje digitalizacije poslovanja i edukacije zaposlenika ka zelenom poslovanju.

.

.

Vrijednost investicije iznosi preko 22 milijuna eura od čega će 6,6 milijuna eura biti pokriveno iz Mehanizma za oporavak i otpornost u okviru poziva „Jačanje održivosti te poticanje zelene i digitalne tranzicije poduzetnika u sektoru turizma“.

.

.

U 2023. godini je već uloženo 4,5 milijuna eura, a što se odnosilo na ulaganje u solarnu elektranu i kotlovnicu na drvenu bio masu.

„Srednjoročni plan poslovanja, jasna vizija prema naprijed kao i konstantno ulaganje u kvalitetu usluga i traženje napretka, najvažniji su čimbenici za dobre rezultate. Sinergija između nas i naše matične tvrtke Terme Olimia kao i motiviran i kvalitetan kadar, samo su dodatan vjetar u leđa koji nam pomaže da stvaramo jednu od najpoželjnijih turističkih priča na kontinentu“ – izjavio je Vasja Čretnik, direktor Terma Tuhelj.

.

.

.

Još članaka iz "Županija"

Facebook