Prethodni članak
Sljedeći članak

Novo vodstvo Hrvatskog časničkog zbora Hrvatskog zagorja

Zahvalnica i županu Kolaru


Hrvatski časnički zbor Hrvatskog zagorja je 13. siječnja 2024. godine održao izbornu skupštinu na kojoj su prihvaćena izvješća o radu u prošloj godini, donijeti planovi za 2024. godinu te je ujedno izabrano i novo vodstvo udruge.  Novi predsjednik je Ernest Biffel, a potpredsjednici Ivan Pejica, Slavko Merkaš i  Ivan Drašković

Na Skupštini je bio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je članovima udruge čestitao na svemu napravljenome u protekle četiri godine te zaželio nastavak uspješnog rada i u narednom razdoblju. „Svatko tko je obukao uniformu, uzeo oružje u ruku, oprostio se od obitelji i otišao na ratište braniti Domovinu treba imati poštovanje svoje okoline. Časnici su imali još dodatnu odgovornost, vodili su ljude i bili su zaduženi ne samo za sebe i za druge. Ovdje je danas jedno ogromno znanje i iskustvo, general, pet brigadira, dva pukovnika… Izuzetan doprinos u obrani, a nakon toga i u oslobodilačkim akcijama Hrvatske vojske“ – rekao je u svom pozdravnom govoru župan Kolar, koji je ovom prilikom preuzeo i posebnu zahvalnicu Hrvatskog časničkog  zbora Hrvatskog zagorja.

Hrvatski časnički zbor Hrvatskog zagorja ima 53 člana. Osnovan je 2020. godine te je, kako je u svom izvješću istaknuo dosadašnji predsjednik brigadir u miru Ivan Drašković, proveo čitav niz aktivnosti. U 2023. godini posebno ističemo postavljanje spomen ploče zagorskim braniteljima u Muzeju Domovinskog rata Karlovac-Turanj. „U protekle četiri godine smo imali priličan broj aktivnosti i sve smo ih uspješno odradili, dragovoljno i volonterski.  Trudit ćemo se da i u narednom razdoblju zadržimo taj kontinuitet“, poručio je nakon izbora novi predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Hrvatskog zagorja brigadir u miru Ernest Biffel, koji je i za 2024. godinu iznio opširan plan rada od čak 31 točke.

Na izbornoj skupštini bili su i izaslanik ministra obrane Josip Cigula, izaslanik ministra hrvatskih branitelja Mladen Gregurović, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, predsjednik Općinskog vijeća Općine Mače i sam član Hrvatskog časničkog zbora Mladen Sedak Benčić, predstavnici više udruga veterana iz Slovenije, kao i tajnik zajednice udruga Hrvatski časnički zbor Branko Gačak.

Izborna sjednica Skupštine održana je u  Desiniću, a vodilo ju je radno predsjedništvo u sastavu predsjednik Slavko Merkaš i članovi Ernest Bifel i Ivan Drašković.

 

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook