Prethodni članak
Sljedeći članak

Dogovoreni važni cestovni i željeznički projekti za Zagorje. Ovo je popis


Foto: Arhiva Zagorje.com

Župan Željko Kolar se u utorak, 31. listopada 2023. godine, u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture sastao s ministrom i potpredsjednikom Vlade Olegom Butkovićem.

Kako su priopćili iz Županije, na sastanku je dogovoreno sljedeće:

- Na proljeće 2024. kreću radovi na izgradnji 4. dionice brze ceste Zlatar Bistrica – Marija Bistrica. Sva potrebna projektno tehnička dokumentacija je pripremljena, a natječaj za radove bit će raspisan još ove godine.

- Dogovoreno je da će se sljedeće godine obnoviti 1,2.kilometra spojne ceste od naselja Poznanovec do ulaza na brzu cestu. Na proljeće se kreće s radovima. Sredstva za obnovu bit će osigurana u financijskom planu društva Hrvatskih cesta za 2024. godinu.

- Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture aktivno će pristupiti realizaciji projekta izgradnje drugog kolnika Autoceste Zagreb Macelj, za što je već ishođena građevinska dozvola. Uvjete i postupke realizacije Ministarstvo mora usuglasiti i s koncesionarom te će se nakon toga krenuti s radovima.


- Intenziviraju se i aktivnosti na realizaciji projekta obnove željezničke pruge Savski Marof-Klanjec-Kumrovec na dionici Harmica – Klanjec. Zadnjom analizom stanja utvrđena je potpuna dotrajalost pružnih dionica, zbog čega se ne može pristupiti samo remontu nego se mora izvesti potpuna rekonstrukcija. U tijeku je izrada potrebne projektno-tehničke dokumentacije, nakon čega će se osigurati financijska sredstva i pokrenuti radovi.

- Za projekt izgradnje Zagorske brze ceste Krapina – Đurmanec – Jesenje – Lepoglava – Varaždin, za dio ceste koji prolazi kroz Krapinsko-zagorsku županiju, pristupa se izradi projektne dokumentacije kako bi uhvatili zaostatak u dinamici provedbe projekta budući da se na području Varaždinske županije već izvode radovi.

“Zadovoljan sam postignutim dogovorom s potpredsjednikom Vlade i ministrom mora, prometa i infrastrukture gospodinom Olegom Butkovićem. Očekujem izvršenje dogovorenog” – poručio je župan Željko Kolar.

Sastanku su uz potpredsjednika Vlade RH i ministra Olega Butkovića sudjelovali državni tajnik Tomislav Mihotić, ravnatelj Uprave za cestovni promet, cestovnu infrastrukturu i inspekciju Dražen Antolović, posebni savjetnik Ministra Đuro Lubura i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Uz župana Željka Kolara na sastanku su bile pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar i ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec.

Još članaka iz "Županija"

Facebook