Prethodni članak
Sljedeći članak

Dodijeljena priznanja jubilarcima: Željko Čleković darovao krv 150 puta!


Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se obilježava 25. listopada, jučer je u Zaboku održana svečanost dodjele priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi – jubilarcima.

Svečanu dodjelu zahvalnica, srebrnih i zlatnih znakova za dobrovoljne darivatelje krvi koji su u ovoj godini postigli jubilarni broj davanja krvi: 50, 75, 100, 125 i 150 za muškarce i 35, 55 i 75 za žene organiziralo je Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije u suradnji s gradskim društvima Crvenog križa.

Na svečanosti je bila nazočna i zamjenica župana Jasna Petek koja je tom prilikom istaknula kako je ovo posebna večer u kojoj se izražava zahvalnost svim jubilarcima. - Krapinsko-zagorska županija je u uvijek u samom vrhu po dobrovoljnom darivanju krvi. Dodijeliti im zahvalu je puno premalo za njihov plemenit i humanitaran čin darivanja sebe kako bi spasili druge. Ta velika plemenitost odaje njihovu skromnost i nama je čast biti večeras ovdje i podijeliti trenutak zahvale svima njima. Osim što nas čine posebnima, šire informaciju o tome koliko su Zagorci i Zagorke zaista plemeniti ljudi-  rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

Iz svih društava Crvenog križa iz naše županije priznanja je primilo 119 darivatelja. Iz GDCK Donja Stubica priznanja je primilo 34 darivatelja, iz GDCK Pregrada njih 10, iz GDCK Zabok 29 darivatelja, iz GDCK Krapina njih 16, dok je iz GDCK Zlatar priznanje primilo 30 darivatelja.

Vrijedi istaknuti kako je dodijeljeno i jedno priznanje za 150 puta darovanu krv i to Željku Člekoviću, kojemu je priznanje uručio predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Josip Jelić.

Inače, ove godine Hrvatski Crveni križ obilježava tri velike obljetnice: 145 godina postojanja i djelovanja Crvenog križa na tlu današnje Republike Hrvatske, 70 godina dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa i 30 godina od priznanja Hrvatskog Crvenog križa kao samostalnog nacionalnog društva.

Povodom navedenih obljetnica Odbor Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije predložio je Komisiji za priznanja Hrvatskog Crvenog križa i Glavnom odboru Hrvatskog Crvenog križa pojedince i ustanove za Jubilarnu zahvalnicu za njihov poseban ili izniman doprinos i suradnju na realizaciji ciljeva i zadaća Hrvatskog Crvenog križa, razvoju i unapređenju pojedinih djelatnosti te promicanju ugleda Hrvatskog Crvenog križa, pa je na svečanosti uručena i Jubilarna zahvalnica zamjenici župana Jasni Petek.

 

Još članaka iz "Županija"

Facebook