Prethodni članak
Sljedeći članak

Pomeli konkurenciju: Zagorci su najbolji orači sjeverozapadne Hrvatske!


Božidar Domitran u kategoriji ravnjaka i Vilko Kukec u kategoriji premetnjaka pobjednici su 3. revijalnog regionalnog natjecanja orača sjeverozapadne Hrvatske.

Natjecanje je održano danas u Zlataru, u organizaciji Udruge orača Krapinsko – zagorske županije i Krapinsko – zagorske županije. Sudjelovali su drugoplasirani orači sa županijskih natjecanja iz svih županija, a našu su županiju predstavljali upravo Domitran i Kukec, koji su i ostvarili najbolje rezultate.

Božidar Domitran zadovoljno je izjavio kako je sretan zbog prve nagrade u kategoriji plugova ravnjaka. – Obrađujem zemlju već dugi niz godina i bavim se stočarstvom. Imamo 130 grla i 60 krava i svu hranu za životinje uzgajamo sami. Orjem već dugi niz godina i ostvario sam već brojne odlične rezultate na natjecanjima – rekao je kratko Domitran.

Da je prezadovoljan rezultatom, istaknuo je i prvoplasirani u kategoriji plugova premetnjaka Vilko Kukec. – Od jutra sam bio presretan zbog odaziva, došlo je puno orača iz drugih županija, a točka na 'i' su ova prva dva mjesta za nađu županiju, kao dokaz da se trud i zalaganje isplate – rekao je Kukec.

U kategoriji ravnjaka drugo mjesto osvojio je Luka Perko iz Međimurske županije, a treće Krunoslav Eršegović iz Varaždinske županije.

U katagoriji premetnjaka drugo mjesto osvojio je Bruno Čerjavić iz Međimurske županije, a treće Tomislav Nemec iz Koprivničko – križevačke županije.

Svaki orač dobio je priznanje i novčanu nagradu koju osigurava Krapinsko – zagorska županija.

Nagrada za ekipno najbolje natjecatelje po županijama i prijelazni pehar osvojila je Krapinsko – zagorska županija.

Još članaka iz "Županija"

Facebook