Prethodni članak
Sljedeći članak

BUDI ZAKON! Objavljen natječaj za upis u policijsku srednju školu! Pavić: 'Dobrodošli ste u našu policijsku obitelj'


FOTO: PU krapinsko-zagorska

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je natječaje za upis polaznika u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2024./2025.godini, te za upis učenika u III. razred Policijske škole „Josip Jović“ za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka u školskoj godini 2024./2025.

Kako bi senzibilizirali i informirali učenike o svom dinamičnom i humanom zvanju te uvjetima upisa u Policijsku školu „Josip Jović“ u Zagrebu, policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorska proveli su vrijeme sa učenicima Srednje škole Krapina u sportsko edukativnom druženju.

Učenici su imali prigodu upoznati se sa uvjetima koje moraju ispuniti prilikom testiranja njihovih motoričko-funkcionalnih sposobnosti za prijem u Policijsku školu "Josip Jović", pa čak i sami isprobati svoje sposobnosti na postavljenom poligonu za testiranje motoričko-funkcionalnih sposobnosti.

Na postavljenom info pultu kroz osobni kontakt s policijskim službenicima mogli su dobiti detaljnije odgovore na sva svoja pitanja vezana uz policijsko zvanje i oko upisa u Policijsku školu „Josip Jović“, o uvjetima koje moraju ispunjavati da bi mogli podnijeti prijavu, načinu samog natjecanja, potrebnoj dokumentaciji za prijavu, pravima i obvezama, kao i svim prednostima školovanja na Policijskoj akademiji.

Zainteresirani učenici isprobali su i tzv „pijane naočale“ koje simuliraju kako alkohol i opojne droge utječu na njihovo stanje svijesti, percepciju i motoriku.

U drugom dijelu programa odigrala se i uzbudljiva i dinamična nogometna utakmica između nogometne ekipe Srednje škole Krapina i nogometne ekipe Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Uz profesore i učenike Srednje škole Krapina, kao i zainteresirane učenike, koji bi željeli postati policajac ili policajka, iz drugih srednjih škola Krapinsko-zagorske županije, ovom zanimljivom događaju prisustvovao je i zamjenik načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske Robert Pavić sa svojim suradnicima koji je pozvao sve zainteresirane učenike da prate natječaj i naglasio kako su dobrodošli u našu policijsku obitelj.

Podsjećamo da se raspisanim natječajem Ministarstva unutarnjih poslova za upis polaznika u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih traži 500 budućih mladih policajaca/policajki. Na natječaj se mogu javiti osobe koje su završile srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju, a koje nisu starije od 28 godina na dan početka školovanja. Kandidati trebaju imati imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost i ispunjavati posebno propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, ne smiju biti članovi političke stranke i moraju biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe.

Natječajem Ministarstva unutarnjih poslova za upis učenika u III. razred Policijske škole „Josip Jović“ traži se 150 učenika za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka i 20 učenika za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje „pravosudni policajac“ u školskoj godini 2024./2025. Na natječaj se mogu javiti učenici koji su završili drugi razred srednjoškolskog obrazovanja u četverogodišnjem trajanju s najmanje dobrim općim uspjehom i dobrom ocjenom iz vladanja, a koje nisu starije od 19 godina na dan početka nastave. Kandidati trebaju imati imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost i ispunjavati posebno propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, ne smiju biti članovi političke stranke i moraju biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe.

Budućim učenicima i polaznicima Policijske škole „Josip Jović“ u Zagrebu osiguran je smještaj i prehrana, policijska odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknada za osobne potrebe, dodatno osiguranje, a po završetku i sigurno zaposlenje.

Još članaka iz "Županija"

Facebook