Prethodni članak
Sljedeći članak

Konstituiran 3. saziv Savjeta za razvoj civilnog društva Krapinsko-zagorske županije

Predsjednica Savjeta je Ivana Radanović


Konstituirajuća sjednica 3. saziva Savjeta za razvoj civilnog društva Krapinsko-zagorske županije održana je u Krapini. Za predsjednicu Savjeta je izabrana Ivana Radanović iz Mreže udruga Zagor, a za njezinu zamjenicu Ivana Kostanjski iz Krapinsko-zagorske županije. Na konstituirajućoj sjednici predstavljene su zadaće Savjeta, usvojen je Poslovnik o radu te je dogovoren način rada i sljedeća sjednica.

Savjet je savjetodavno tijelo Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije za razvoj suradnje Krapinsko-zagorske županije i organizacija civilnog društva u Županiji, razvoj filantropije, voluntarizma, socijalnog kapitala i međusektorske suradnje u Županiji. Savjet za razvoj civilnog društva Krapinsko-zagorske županije je prvi osnovani savjet za razvoj civilnog društva na razini županije, a činjenica da mu je ovo već treći mandat najbolje govori o kontinuiranom i kvalitetnom radu ovog tijela.

Savjet čini jedanaest članova od kojih je troje predstavnika upravnih tijela i županijskih ustanova/društava te osam predstavnika udruga i drugih organizacija civilnog društva. Budući da je trenutno popunjeno osam od 11 članova, predstavnici udruga i drugih organizacija civilnog društva se još uvijek mogu javiti na Javni poziv za isticanje kandidatura za članove Savjeta za razvoj civilnog društva. 

Još članaka iz "Županija"

Facebook