Prethodni članak
Sljedeći članak

Više od 500 Zagoraca zatražilo otpis duga

Vladina mjera o otpisu duga u samo nekoliko tjedana zainteresirala je stotine ljudi. Dosada je u Hrvatskoj otpis zatražilo 4.538 građana


U Registru otpisa duga je, na dan 6. ožujka , na razini Hrvatske ukupno evidentirano 4.538 zahtjeva od čega je 2.799 odobrenih. Posljednji su podaci koje je na upit Zagorskog lista poslala Financijska agencija. Iako ne postoje podaci koliko je dugova Zagorcima oprošteno, podatak o tome koliko ih je zatražilo da im se dugovanje otpiše postoji. Riječ je o 503 osobe koje su zatražile pregled duga što znači da su dobili dokument koji sadrži sve podatke o dužniku i njegovu dugu.

No zahtjeve su mogli podnijeti samo oni iz A kategorije. Odnosno, to su oni koji primaju socijalnu naknadu. Osobe koje se ubrajaju u B kategoriju, oni koji imaju manja primanja od 1600 kuna po članu kućanstva, svoje zahtjeve mogu predati tek od 3. travnja. Zahtjev za otpis duga odnosno odgodu ovrhe, građanin kao dužnik iz kategorije B, od 3. travnja dostavlja nadležnom Centru za socijalnu skrb, za Krapinsko - zagorsku županiju nadležan je Centar u Varaždinu, a potom podnosi vjerovniku.

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook