Prethodni članak
Sljedeći članak

POGLEDAJTE TRASU: Brza cesta Varaždin - Krapina bit će dio 'Zagorskog ipsilona'

Dio dionice brze ceste koja će povezivati varaždinski kraj sa Zagorjem bit će u dubokom tunelu. Imat će nekoliko tunela i vijadukata, a od kojih će najduži tunel od 1100 metara biti onaj koji će prolaziti ispod mjesta Gornje Jesenje


Ovih  dana Ministarstvo zaštite okoliša i prirode izdalo je Rješenje procjene utjecaja na okoliš zahvata brze cesta Varaždin - Ivanec – Krapina u kojem je ocijenjeno kako je zahvat izgradnje brze ceste prihvatljiv za okoliš, piše novi broj Zagorskog lista.

Koridor planirane brze ceste prolazit će teritorijalno kroz dvije županije, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku. Imat će dva kolnika s po dvije vozne trake u svakom smjeru, s dozvoljenom brzinom do100 km/h. Dio dionice brze ceste koja će povezivati varaždinski kraj sa Zagorjem bit će u dubokom tunelu. Imat će nekoliko tunela i vijadukata, a od kojih će najduži tunel od 1100 metara biti onaj koji će prolaziti ispod mjesta Gornje Jesenje.

(...kuda će cesta prolaziti, kad će se početi graditi i što znači da će ona biti dio 'Zagorskog ipsilona' pročitajte u tiskanom izdanju Zagorskog lista...)

Još članaka iz "Zagorski list"

Facebook